Τέλος στη δωρεάν χρήση του Midjourney

Λόγω εκτεταμένης κατάχρησης
31 Μαρτίου 2023 10:01
Τέλος στη δωρεάν χρήση του Midjourney

Το Midjourney είναι αυτή τη στιγμή το πιο εξελιγμένο AI εργαλείο παραγωγής εικόνων. Φαίνεται πως βάζει τέλος όμως στη δωρεάν χρήση του, καθώς διαπιστώθηκε κατάχρηση των δυνατοτήτων του για παραγωγή deepfake εικόνων ανθρώπων υψηλού προφίλ. Από την κυκλοφορία της νέας έκδοσης, Midjourney 5, η οποία κάνει εξαιρετικά αληθοφανείς απεικονίσεις ανθρώπων, το internet έχει κατακλυστεί με ψευδείς εικόνες διασήμων. Μερικές από τις πιο viral είναι αυτή του Πάπα Φραγκίσκου να φορά ένα επώνυμο παλτό και να χορεύει σε club.

Ούτε ο Donald Trump γλίτωσε από το νέο trend, κάνοντάς τον να εμφανίζεται σε καταδίωξη από την αστυνομία και να συλλαμβάνεται.

Ο CEO του Midjourney, David Holz, αποκάλυψε στο Discord πως η εταιρία του βάζει τέλος στη δωρεάν δοκιμή του προγράμματος εξαιτίας “εξωφρενικής ζήτησης και κατάχρησης”. Οι δικλείδες ασφαλείας που υιοθέτησε η εταιρία φαίνεται πως δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν την κατάχρηση του προγράμματος στη δωρεάν δοκιμή. Το συνδρομητικό μοντέλο των $10 το μήνα όμως, παραμένει ως έχει.