H χρονιά που οι άνθρωποι θα γίνουν αθάνατοι σύμφωνα με μηχανικό-επιστήμονα της Google

Οι προβλέψεις του ήρθαν ξανά στην επιφάνεια
30 Μαρτίου 2023 15:31
H χρονιά που οι άνθρωποι θα γίνουν αθάνατοι σύμφωνα με μηχανικό-επιστήμονα της Google

Σύμφωνα με τον βραβευμένο Αμερικανό συγγραφέα, επιστήμονα υπολογιστών και εφευρέτη, Ray Kurzweil ο οποίος έχει εργαστεί και στην Google στον τομέα της μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, η χρονιά που οι άνθρωποι θα γίνουν αθάνατοι πλησιάζει!

Συγκεκριμένα, ο 75χρόνος μελλοντολόγος έχει προβλέψει ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε μόλις επτά χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2030, χάρη στην πρόοδο της νανοτεχνολογίας. Ο Kurzweil, ο οποίος έλαβε το National Medal of Technology το 1999 και εισήχθη στο National Inventors Hall of Fame το 2002, έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό εύστοχων προβλέψεων. Ειδικότερα, θεωρείται πως έχει ποσοστό ακρίβειας 86% για 147 προβλέψεις που έκανε τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένης της ήττας του παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι από έναν υπολογιστή.

Στο βιβλίο του του 2005, "The Singularity Is Near", ο Kurzweil προέβλεψε ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιτύχουν αιώνια ζωή μέχρι το 2030. Τώρα το όραμά του έκανε ξανά το γύρο του διαδικτύου, με αφορμή όλα όσα έχουμε δει να συμβαίνουν με την AI τελευταία, χάρη σε ένα πρόσφατο βίντεο στο YouTube που ανέβασε ο χρήστης Adagio.

Στο παρελθόν, ο Kurzweil είχε δήλωσε ότι πιστεύει ότι μέχρι το 2029, μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ Turing, δηλαδή θα είναι δυσδιάκριτη από έναν άνθρωπο. Παράλληλα, μέχρι το 2045 είχε προβλέψει ότι οι άνθρωποι θα συγχωνευθούν με την τεχνητή νοημοσύνη που έχουν δημιουργήσει, πολλαπλασιάζοντας την αποτελεσματική νοημοσύνη τους κατά ένα δισεκατομμύριο φορές.

Όσον αφορά την αθανασία, ο Kurzweil πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα την επιτύχουν με τη βοήθεια νανορομπότ, μικροσκοπικών μηχανών που μπορούν να χειρίζονται την ύλη σε μοριακό επίπεδο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αυτά τα νανορομπότ θα μπορούν να εισέρχονται στο σώμα μας και να αποκαθιστούν κάθε βλάβη ή ασθένεια, καθώς και να βελτιώνουν τις ικανότητες και την εμφάνισή μας.

Ο Kurzweil είχε ισχυριστεί επίσης ότι αυτά τα νανορομπότ θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε ό,τι θέλουν, παραμένοντας παράλληλα αδύνατοι και γεμάτοι ενέργεια, ενώ θα μπορούν να συνδέουν τους εγκεφάλους μας με το cloud, δίνοντάς μας πρόσβαση σε απεριόριστες πληροφορίες και εικονική πραγματικότητα.