ΦΗΜΗ: Τα Windows 12 θα έχουν πιο βαριές απαιτήσεις – Θα μείνουν πίσω αρκετοί υπολογιστές

Μετά τα Windows 11 ο πήχης θα ανέβει ξανά
29 Μαρτίου 2023 00:34
ΦΗΜΗ: Τα Windows 12 θα έχουν πιο βαριές απαιτήσεις – Θα μείνουν πίσω αρκετοί υπολογιστές

Τελευταία τα Windows 12 αρχίζουν να ακούγονται όλο και περισσότερο, αφού μέχρι και η ίδια η Microsoft ξεκίνησε να προετοιμάζει το έδαφος, με μεγάλες αλλαγές στο Windows Insider προγράμματά της, όπως σας ενημερώσαμε.

Αυτό μοιάζει λογικό βέβαια, μιας και τα Windows 12 ακούγεται ότι θα καταφθάσουν μάλλον το 2024, δηλαδή τρία χρόνια μετά τα Windows 11. Η Microsoft θα αφήσει στο παρελθόν το μοντέλο ‘Windows ως υπηρεσία’ που ξεκίνησε το 2015 με την κυκλοφορία των Windows 10, τα οποία πολλοί πίστευαν πως θα είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, υιοθετώντας ξανά το 3ετές πλάνο, στο οποίο βασιζόταν εδώ και χρόνια.

Έτσι, μετά τη φωτογραφία από το UI τους που είχε διαρρεύσει πέρυσι τον Οκτώβριο, τώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει μια νέα φήμη που αφορά τις απαιτήσεις συστήματος. Συγκεκριμένα, το γερμανικό μέσο Deskmodder μεταφέρει σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται, ότι τα Windows 12 θα ανεβάσουν ξανά τον πήχη, αφήνοντας πίσω ακόμη περισσότερους υπολογιστές.

Αναλυτικότερα, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα διατηρήσει την ανάγκη για ειδικό chip κρυπτογράφισης, το λεγόμενο TPM 2.0, που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση όταν είχαν πρωτοανακοινωθεί τα Windows 11, αφού ήταν κάτι που πολλοί παλιοί επεξεργαστές ή μητρικές δεν διέθεταν. Πέρα από το TPM 2.0, τα Windows 12 αναμένεται να ζητάνε και περισσότερη RAM. Αυτή τη στιγμή τα Windows 11 χρειάζονται το λιγότερο 4GB σύμφωνα με τις επίσημες απαιτήσεις. Όπως μεταφέρει το γερμανικό μέσο, το νούμερο αυτό θα αυξηθεί από τα 4GB RAM σε 8GB με τα Windows 12.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το λειτουργικό σύστημα θα είναι πιο «βαρύ», αλλά σίγουρα και αυτό το σενάριο είναι πιθανό. Το μέσο αναφέρει πως οι απαιτήσεις για CPUs θα μείνουν ως έχουν. Επομένως, όλοι οι κάτοχοι συστημάτων με Ryzen 2ης γενιάς ή Intel Core 8ης γενιάς ή νεότερο επεξεργαστή θα μπορούν κανονικά να κάνουν την αναβάθμιση.

Φυσικά, τα 8GB είναι ένα νούμερο που ακούγεται φυσιολογικό και θα πληρούν οι περισσότεροι υπολογιστές το 2024, αλλά παρόλα αυτά κάποια παλιότερα συστήματα, όπως και αρκετά laptops μάλλον θα μείνουν πίσω. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα αυξηθεί η RAM που θα καταναλώνει το λειτουργικό σύστημα για τη λειτουργία του γενικότερα, αν τα 8GB είναι η ελάχιστη απαίτηση.