Το θρυλικό Nissan R32 Skyline GT-R γίνεται ηλεκτρικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθοδόν η νέα έκδοση
28 Μαρτίου 2023 21:45
Το θρυλικό Nissan R32 Skyline GT-R γίνεται ηλεκτρικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Και επίσημα η Nissan εργάζεται σε μια ηλεκτρική έκδοση για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ: το R32 Skyline GT-R. Το εγχείρημα ανακοινώθηκε μέσα από την ιαπωνική ιστοσελίδα της, μαζί με ένα teaser βίντεο και μια σύντομη εξήγηση των λόγων που οδήγησαν στην απόφαση.

Σύμφωνα με τη Nissan, η ιδέα προήλθε από έναν από τους μηχανικούς της, ο οποίος πάντα θαύμαζε το R32 GT-R και ήθελε να το συνδυάσει με την τελευταία τεχνολογία. Μιλώντας σχετικά, τόνισε: "Θέλω να φτιάξω ένα ακόμη πιο συναρπαστικό όχημα, προσθέτοντας την τελευταία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης, με την οποία ασχολούμαι, στο αγαπημένο μου αυτοκίνητο".

Για την ιστορία, το R32 Skyline GT-R παρουσιάστηκε το 1989 και έγινε γνωστό ως ‘Godzilla’, για την κυριαρχία του σε διάφορους αγώνες. Διέθετε έναν 2,6-λίτρων twin-turbocharged κινητήρα που απέδιδε 276 ίππους και ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, με την ονομασία ATTESA ET-S, το οποιό μπορούσε να μεταβάλλει την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.

Ακόμη η Nissan δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου GT-R, αλλά είναι πιθανό ότι θα χρησιμοποιήσει μια διάταξη διπλού ή τετραπλού κινητήρα για τη δημιουργία ενός συστήματος eAWD. Η μπαταρία θα τοποθετηθεί πιθανότατα κάτω από το δάπεδο, κάτω από το καπό και στο πορτμπαγκάζ, για να εξισορροπείται η κατανομή του βάρους. Το ηλεκτρικό R32 GT-R θα χρησιμοποιεί επίσης το πιο πρόσφατο λογισμικό και υλικό της Nissan για τον έλεγχο της παροχής ισχύος και του χειρισμού.

Η Nissan δήλωσε ότι ακόμη το αυτοκίνητο βρίσκεται υπό ανάπτυξη και υποσχέθηκε ότι θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον. Για την ώρα δεν είναι σαφές αν το ηλεκτρικό R32 GT-R προορίζεται ως κάποιο μεμονωμένο πείραμα ή αν θα είναι η αρχή για μια νέας σειρά ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων από τη Nissan που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια να μεταφερθεί ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα της ιστορίας στη σύγχρονη εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.