Η Levi's θα αντικαταστήσει ανθρώπους μοντέλα με τεχνητή νοημοσύνη

Άλλο ένα επάγγελμα που απειλείται από την τεχνητή νοημοσύνη
27 Μαρτίου 2023 11:10
Η Levi's θα αντικαταστήσει ανθρώπους μοντέλα με τεχνητή νοημοσύνη

Η Levi Strauss ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ολλανδική Lalaland.ai για να παράγει AI μοντέλα τα οποία “θα συμπληρώσουν τους ανθρώπους μοντέλα”. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα κάνει λόγο για “αύξηση της διαφορετικότητας στα μοντέλα”.

Βλέπουμε τη μόδα και την τεχνολογία ταυτόχρονα ως τέχνη και ως επιστήμη και είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Lalaland.ai, μία εταιρία με υψηλής ποιότητας τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για μία πιο ποικιλόμορφη και συμπεριληπτική εμπειρίας πελατών.

Η εταιρία περιγράφει αυτήν την κίνηση ως ένα “ταξίδι ψηφιακής μεταμόρφωσης”, ωστόσο υπάρχει ο φόβος πως θα χρησιμοποιεί μία τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει μία ψευδαίσθηση διαφορετικότητας, αντί να πληρώνει ανθρώπους μοντέλα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς σωματότυπους και φυλές.

Βέβαια η Levi’s τονίζει πως “η AI μάλλον δε θα αντικαταστήσει ποτέ πλήρως τους ανθρώπους μοντέλα”. Βρισκόμαστε όμως σε μία περίοδο που η τεχνητή νοημοσύνη παράγει τέχνη, εικόνες, κείμενα, ενώ τα deepfakes είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ και δε φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μπορεί να εμποδίσει και την κατάληψη του χώρου της μόδας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η Levi Strauss βρίσκεται στη διαδικασία απόλυσης 800 εργαζομένων, περίπου το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, με σκοπό να εξοικονομήσει $100 εκατομμύρια ετησίως.