Πόσο αξίζει το Twitter σήμερα, πέντε μήνες αφού ο Musk ανέλαβε το τιμόνι;

Το είχε αγοράσει έναντι $44 δισεκατομμυρίων
27 Μαρτίου 2023 10:11
Πόσο αξίζει το Twitter σήμερα, πέντε μήνες αφού ο Musk ανέλαβε το τιμόνι;

Η συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk έναντι $44 δισεκατομμυρίων, έκλεισε στις 27 Οκτωβρίου, κάνοντας ταυτόχρονα τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου και αποκλειστικό κάτοχο και CEO της social media πλατφόρμας. Πόσο αξίζει όμως σήμερα το Twitter; Κέρδισε ή έχασε χρήματα ο Elon Musk;

Σύμφωνα με ένα email που έστειλε στους υπαλλήλους του Twitter ανακοινώνοντας το νέο πρόγραμμα ανταμοιβής με μετοχές – το οποίο φέρνει στο φως το The Information - ο ίδιος ο Elon Musk εκτιμά την αξία του Twitter σήμερα στα $20 δισεκατομμύρια, λιγότερο δηλαδή από τη μισή αξία εξαγοράς του. Ο Musk προειδοποίησε όσους υπαλλήλους έχουν απομείνει στο Twitter μετά τις μαζικές απολύσεις, πως η πλατφόρμα βρίσκεται ακόμα σε επικίνδυνη οικονομική θέση. Τόνισε πως αναδιαμορφώνεται με γοργούς ρυθμούς και θύμισε πως πριν λίγο καιρό απείχε 4 μήνες από το να τελειώσουν τα λεφτά.

Ο Musk συνέχισε λέγοντας πως βλέπει “ένα καθαρό αλλά δύσκολο μονοπάτι” όπου το Twitter θα αξίζει $250 δισεκατομμύρια στο μέλλον. Ο Musk επιτρέπει στους υπαλλήλους του Twitter να πωλούν τις μετοχές τους κάθε έξι μήνες, μία παρόμοια πολιτική με αυτήν που ισχύει και στην SpaceX.

Στις αρχές του 2023, τα ημερήσια έσοδα του Twitter κατέγραφαν πτώση 40% σε σχέση με πέρυσι, καθώς πάνω από 500 εκ των κορυφαίων διαφημιζόμενων σταμάτησαν προσωρινά τις καμπάνιες τους και αρκετοί από αυτούς εγκατέλειψαν την πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, στις αρχές Φεβρουαρίου το Twitter είχε μόλις 180.000 συνδρομητές Twitter Blue, κάτι που φυσικά δεν είναι αρκετό για να ανατρέψει την οικονομική κατηφόρα που βιώνει το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Elon Musk.

Το έργο του Musk δεν είναι εύκολο και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν οι κινήσεις του είναι οι σωστές για να εξυγιάνει οικονομικά το Twitter.