Hackers έριξαν το YouTube κανάλι του Linus Tech Tips - Ανήρτησαν βίντεο με απάτες crypto

Του άλλαξαν μέχρι και το όνομα του καναλιού
24 Μαρτίου 2023 09:58
Hackers έριξαν το YouTube κανάλι του Linus Tech Tips - Ανήρτησαν βίντεο με απάτες crypto

Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλές παραβιάσεις καναλιών στο YouTube, με τα κανάλια να "αιμορραγούν" λόγω αυτού του φαινομένου. Το πιο πρόσφατο θύμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια του YouTube, αυτό του LinusTechTips που είναι ιδιαίτερα γνωστό στον τομέα της τεχνολογίας και του PC hardware. 

Hackers παραβίασαν το γνωστό tech κανάλι που μετράει πάνω από 15.3 εκατομμύρια συνδρομητές και ανήρτησαν απατηλά βίντεο που προωθούσαν crypto. Πρόκειται για έναν συχνό εφιάλτη των YouTube καναλιών τον τελευταίο καιρό, καθώς οι hackers τείνουν να αλλάζουν την ονομασία των καναλιών και να προωθούν crypto μέσα από αυτά. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Linus Tech Tips, με τους hackers να κάνουν private (ιδιωτικά) παλιότερα βίντεο και να αφήνουν τα δικά τους να τρέχουν σαν livestreams κιόλας.

Το κυρίως κανάλι το μετανόμασαν σε @temporaryhandle και "LinusTechTipsTemp" αφήνοντας δύο βίντεο που μετέδιδαν ζωντανά δηλώσεις του Elon Musk για τα κρυπτονομίσματα. Το ένα ονομαζόταν "OpenAI ChatGPT-4: The Game-Changing AI Technology” και το άλλο “LinusTechTips & Elon Musk Special Crypto Giveaway”. Και τα δύο κατέβηκαν περίπου μισή ώρα αφότου ήταν ήδη στον αέρα. 

Για αρκετές ώρες το κανάλι ήταν σε μια κατάσταση χάους με πολλά βίντεο να έχουν μετονομαστεί με παραπλανητικούς τίτλους και την ομάδα του Linus Media Group να προσπαθεί να αποκτήσει ξανά πρόσβαση. Ίδια τύχη είχαν και τα υπόλοιπα κανάλια του media group όπως τα TechLinked και TechQuickie. 

Η ψύχραιμη αντίδραση του Linus

Μέχρι να πάρει ξανά πρόσβαση ο Linus, είχε αποκλειστεί ο λογαριασμός προσωρινά. Μάλιστα, ο Linus μέσα από τα social media δεν παρέλειψε να σχολιάσει με χιουμοριστικό τρόπο το χακάρισμα του YouTube λογαριασμού του. Συγκεκριμένα ανήρτησε μια φωτογραφία όπου ο ίδιος ρίχνει έναν υπνάκο με το laptop στα πόδια του και τη λεζάντα "ξυπνήστε με όταν υπάρξει ένα κανάλι να ανεβάσω βίντεο". 

Σε επίσημη δήλωσή του το Linus Media Group ανέφερε μέσα από το Floatplane ότι συνεργάζονται με την Google για την επίλυση του προβλήματος. "Όσον αφορά την παραβίαση του καναλιού του YouTube, το παρακολουθούμε τώρα με την ομάδα της Google. Πρέπει να ασφαλίσουμε τα πάντα για να φτάσουμε στην άκρη του προβλήματος και να βρούμε τους υπαίτιους της επίθεσης, με απώτερο σκοπό το YouTube να ενδυναμώσει την ασφάλειά του γύρω από τους λογαριασμούς και να αποτρέψει τέτοια παρόμοια περιστατικά από το να συμβούν στο οποιοδήποτε κανάλι στο μέλλον." έγραψε χαρακτηριστικά στο post ο Linus. 

Αρκετές ώρες μετά πήρε ξανά τον έλεγχο των λογαριασμών και των καναλιών, με τον Linus να υπόσχεται να δώσει φως στην υπόθεση σε κάποιο μελλοντικό επεισόδιο του WAN Show. 

Στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια χακαρίσματα καναλιών μεγάλων καλλιτεχνών όπως οι Lil Nas X, Drake και Taylor Swift. 

Tags: