Jake Paul: Τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων για τον YouTuber και άλλες διασημότητες

Για προώθηση κρυπτονομισμάτων
23 Μαρτίου 2023 10:06
Jake Paul: Τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων για τον YouTuber και άλλες διασημότητες

Ο πασίγνωστος YouTuber, influencer και boxer Jake Paul πλήρωσε ένα βαρύ πρόστιμο πολλών χιλιάδων για την προώθηση κρυπτονομισμάτων, σε μια υπόθεση που εμπλέκει και άλλες γνωστές προσωπικότητες.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε ότι έριξε πρόστιμο στον ιδρυτή της εταιρίας Tron, Justin Sun, ο οποίος προωθούσε το κρυπτονόμισμα TRX σε συνεργασία με την ηθοποιό Lindsay Lohan, τον influencer Jake Paul, τον τραγουδιστή Soulja Boy και άλλες διασημότητες, όπως οι Austin Mahone, Michele Mason, Lil Yachty, Ne-Yo και Akon.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε την Τετάρτη, η SEC ισχυρίζεται ότι ο crypto επιχειρηματίας είχε στήσει ένα πλάνο για χειραγώγηση της αγοράς και ότι έκανε παράνομες πωλήσεις και προσφορές των κρυπτονομισμάτων TRX και BTT. Παράλληλα, οι διασημότητες που διαφήμιζαν το νόμισμα κατηγορούνται ότι δεν αποκάλυψαν ότι πληρώθηκαν για να το κάνουν αυτό.

Για παράδειγμα, η Lindsay Lohan και ο Lil Yachty πληρώθηκαν $10,000 για να κάνουν προωθητικά tweets, ενώ ο Jake Paul έλαβε $25,000 για ένα retweet. Κάπως έτσι, ο Paul και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι celebrities, εκτός από τον Mahone και τον Soulja Boy, συμφώνησαν να καταβάλουν συνολικά περισσότερα από 400.000 δολάρια για αποζημίωση, τόκους και πρόστιμα για τον διακανονισμό των κατηγοριών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα παράνομα tweets τους.