Ο CEO της Nvidia θέλει να συνεχίσει μέχρι να γίνει ρομπότ!

Δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα τα ηνία
22 Μαρτίου 2023 10:13
Ο CEO της Nvidia θέλει να συνεχίσει μέχρι να γίνει ρομπότ!

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο του Hideo Kojima να «ζήσει» και μετά θάνατον, συνησφέροντας στην Kojima Productions ως AI. Όπως φαίνεται κάτι αντίστοιχο έχει κατά νου και ο επικεφαλής της NVIDIA. Συγκεκριμένα, ο Jensen Huang, διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού που όλοι γνωρίζουμε για τις κάρτες γραφικών του, αποκάλυψε το φιλόδοξο πλάνο του να παραμείνει CEO για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται - ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα μετατραπεί σε ρομπότ!

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Huang δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι ενθουσιώδης για τον ρόλο του και ότι αισθάνεται ότι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην εταιρεία και στον κόσμο. Αναλυτικότερα, όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό σκοπεύει να παραμείνει ως CEO, ο Huang δήλωσε:

Λοιπόν, όπως μπορείτε να καταλάβετε, είμαι ακόμα ζωηρός, αρκετά ενθουσιώδης και ενεργητικός. Περιβάλλομαι από καταπληκτικούς ανθρώπους, οι οποίοι με εμπνέουν και νιώθω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Μου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για το τι μπορούμε να καταφέρουμε και για το αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε.

Νομίζω ότι συνεισφέρω πραγματικά στην εταιρεία για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου μπορούμε να κάνουμε εκπληκτικές συνεισφορές. Έτσι, θεωρώ πως θα το κάνω αυτό για όσο καιρό μπορώ. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά θα έλεγα 3 με 4 δεκαετίες. Μετά, για άλλες 4 δεκαετίες θα είμαι ρομπότ και ίσως για άλλες 3 με 4 δεκαετίες μετά από αυτό.

Όπως φαίνεται, ο Huang, ο οποίος μόλις τον περασμένο μήνα έκλεισε τα 60, δεν σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί σύντομα. Αυτή τη στιγμή είναι ο μακροβιότερος CEO στον κλάδο της τεχνολογίας, αφού ίδρυσε την NVIDIA το 1993. Είναι επίσης ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 59η θέση στην παγκόσμια λίστα του Bloomberg.

Ναι, το όραμα του Huang να γίνει ρομπότ μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά σίγουρα αντικατοπτρίζει το πάθος του για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), η οποία αποτελεί και μία από τις βασικές δραστηριότητες της NVIDIA. Για περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξή του μέσα από τον player που ακολουθεί.