Instagram: Μια ακόμη «γωνιά» της εφαρμογής θα δείχνει διαφημίσεις

Έρχονται προσεχώς δύο νέα εργαλεία
22 Μαρτίου 2023 09:44
Instagram: Μια ακόμη «γωνιά» της εφαρμογής θα δείχνει διαφημίσεις

Σύντομα, μια ακόμη «γωνιά» του Instagram θα αποκτήσει διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, το πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο της Meta ανακοίνωσε δύο νέα εργαλεία για την πλατφόρμα του που έχουν ως στόχο να παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες στους διαφημιστές για να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες. Συγκεκριμένα, το Instagram θα προσθέσει διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ ανακοίνωσε και τα ‘Reminder Ads’.

Οι διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης θα επιτρέψουν στους διαφημιστές να προβάλλουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε χρήστες που αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά στο Instagram. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης αναζητήσει την λέξη "περιποίηση δέρματος", θα δει διαφημίσεις σχετικές με το θέμα αυτό μέσα στην ροή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν να διακρίνουν τις διαφημίσεις από τις κανονικές αναρτήσεις, χάρη στην ετικέτα "Sponsored" κάτω από το όνομα του λογαριασμού.

Το Instagram δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης παγκοσμίως μέσα στους επόμενους μήνες, μετά από μια αρχική δοκιμαστική φάση. Αυτή η λειτουργία θα είναι μια από τις πολλές που θα έχουν στη διάθεσή τους οι διαφημιστές, αφού οι χρήστες μπορούν να συναντήσουν διαφημίσεις στο κεντρικό feed του Instagram, στις ιστορίες, στα reels και στο Explore.

Όσον αφορά τα ‘Reminder Ads’ τώρα, αυτά θα κάνουν ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά τους. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπουν στους διαφημιστές να δημιουργήσουν reminders για επερχόμενες εκδηλώσεις ή λανσαρίσματα που μπορεί να ενδιαφέρουν την βάση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν αν τους ενδιαφέρει κάποιο επερχόμενο γεγονός και να λάβουν τρεις ειδοποιήσεις από το Instagram: μία ημέρα πριν, 15 λεπτά πριν, καθώς και τη στιγμή της εκδήλωσης ή της παρουσίασης.

Μπορείτε να δείτε πώς θα δουλεύει το χαρακτηριστικό μέσα από την εικόνα που ακολουθεί.

Για την ιστορία, αυτά τα νέα εργαλεία έρχονται σε μια εποχή που η Meta αντιμετωπίζει μειωμένη διαφημιστική ζήτηση λόγω του αβέβαιου και ασταθούς μακροοικονομικού τοπίου. Μάλιστα, η Meta είχε ανακοινώσει την πρώτη τριμηνιαία μείωση των εσόδων της το δεύτερο τρίμηνο του 2022, εν μέσω των μειωμένων εσόδων των διαφημίσεων.