Ουπς! Bug του ChatGPT έβγαλε στη φόρα στοιχεία για τις προσωπικές συζητήσεις των χρηστών

Και η OpenAI πήρε προσωρινά μέτρα
22 Μαρτίου 2023 08:34
Ουπς! Bug του ChatGPT έβγαλε στη φόρα στοιχεία για τις προσωπικές συζητήσεις των χρηστών

Η OpenAI αναγκάστηκε προσωρινά να σταματήσει την λειτουργία του ChatGPT την Δευτέρα, όταν οι χρήστες ανακάλυψαν ένα πολύ σοβαρό bug. Συγκεκριμένα, το Reddit και το Twitter γέμισαν με αναφορές από χρήστες που ανέβαζαν screenshots με το UI της εφαρμογής, το οποίο έδειχνε συνομιλίες που δεν ήταν δικές τους!

Αναλυτικότερα, ένα αδιευκρίνιστο πρόβλημα της εφαρμογής έκανε τους χρήστες να βλέπουν το ιστορικό συνομιλιών άλλων τυχαίων χρηστών. Το ιστορικό με όλα τα chats φαινόταν στην αριστερή μπάρα του ChatGPT, αλλά ευτυχώς αν κάποιος επιχειρούσε να διαβάσει ολόκληρη τη συνομιλία, αυτή δεν φόρτωνε. Το μόνο πράγμα που διέρρευσε είναι η σύντομη περιγραφή των συνομιλιών που ετοιμάζει αυτόματα η τεχνητή νοημοσύνη για κάθε chat.

Φυσικά, παρόλο που εν τέλει αποδείχθηκε πως το «κακό» ήταν τελικά μικρό, αυτό το περιστατικό αποτελεί μια πολύ καλή υπενθύμιση προς όλους, ότι χρειάζεται προσοχή με τις λεπτομέρειες που μοιράζεστε και τις ερωτήσεις που κάνετε στα chatbots τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της εταιρείας για το περιστατικό, το ChatGPT έμεινε εκτός για 10 ώρες συνολικά τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η λειτουργία του ιστορικού εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη. Η OpenAI αντιθέτως έχει προσθέσει ένα σημείωμα στην πλαϊνή μπάρα που αναφέρει: "Το ιστορικό δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο. Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση αυτής της λειτουργίας το συντομότερο δυνατό".

Για την ώρα, η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει πότε περίπου μπορούμε να περιμένουμε την αποκατάσταση της λειτουργίας αυτής.