Παρά τις 18,000 απολύσεις, η Amazon διώχνει τώρα και άλλους 9,000 υπαλλήλους

Νέο τεράστιο κύμα που επηρεάζει και το Twitch
21 Μαρτίου 2023 10:01
Παρά τις 18,000 απολύσεις, η Amazon διώχνει τώρα και άλλους 9,000 υπαλλήλους

Η Amazon ανακοίνωσε μόλις ότι θα απολύσει άλλους 9.000 υπαλλήλους της, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτός είναι ο δεύτερος γύρος απολύσεων για φέτος, αφού η εταιρεία άφησε χωρίς δουλειά άλλους 18.000 ανθρώπους τον Ιανουάριο, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν κυρίως το τμήμα cloud computing (AWS), τη διαφημιστική της επιχείρηση, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού (PXT) και την πλατφόρμα livestreaming (Twitch), η οποία συγκεκριμένα θα χάσει πάνω από 400 άτομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, επικαλείται την "αβέβαιη οικονομία" ως το βασικό λόγο για τις περικοπές και σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο πρωταρχικός στόχος του ετήσιου προγραμματισμού μας για φέτος είναι να να είμαστε πιο αποδοτικοί, αλλά με τρόπο που να μας επιτρέπει να εξακολουθούμε να επενδύουμε δυναμικά στις βασικές μακροπρόθεσμες εμπειρίες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή των πελατών και την Amazon στο σύνολό της.

Μαζί με αυτό το κύμα απολύσεων, η Amazon σκοπεύει να περιορίσει και τα έξοδα της σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, διακόπτοντας την κατασκευή μέρους των νέων γραφείων της στη Βιρτζίνια και επιβραδύνοντας την παγκόσμια επέκταση του δικτύου των κέντρων διανομής, των αποθηκών και άλλων εγκαταστάσεών της.

Ο δεύτερος γύρος περικοπών ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση της Meta, της μητρικής εταιρείας των Facebook, WhatsApp και Instagram, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει άλλους 10.000 εργαζομένους φέτος και επίσης πάγωσε τις νέες προσλήψεις. Παράλληλα, και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει σημαντικές απολύσεις, όπως η Microsoft, η Google και το Twitter.

Για την ιστορία, η Amazon απασχολεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Tags: