Αυτή η RTX 4070 Ti κάρτα γραφικών έχει 5 ανεμιστήρες!

Και προφανώς είναι νέο ρεκόρ
20 Μαρτίου 2023 09:15
Αυτή η RTX 4070 Ti κάρτα γραφικών έχει 5 ανεμιστήρες!

Η κινεζική εταιρία κατασκευής καρτών γραφικών Maxsun ανακοίνωσε τη νέα flagship σειρά προϊόντων της που έρχεται με την ιδιαίτερη ονομασία Mega Gamer GPU (MGG) και σπάει το ρεκόρ όσον αφορά τους ανεμιστήρες. Συγκεκριμένα, μετά την GALAX Serious Gaming που είχε τέσσερις ανεμιστήρες, η Maxsun έρχεται να παρουσιάσει την πρώτη RTX 4000 κάρτα με πέντε ανεμιστήρες. Ο λόγος γίνεται για την GeForce RTX 4070 Ti MGG, η οποία αναμένεται να έχει εργοστασιακό overclock και μοναδικό σχεδιασμό.

Η σειρά MGG έχει ως στόχο να παρέχει υψηλές επιδόσεις και ψύξη για τους gamers που απαιτούν το καλύτερο από τις κάρτες γραφικών τους. Έτσι, η RTX 4070 Ti MGG διαθέτει τρεις μεγάλους ανεμιστήρες στην μπροστινή πλευρά της κάρτας και δύο μικρότερους ανεμιστήρες στην επάνω πλευρά, οι οποίοι έχουν διάμετρο 40 χιλιοστά. Οι μικρότεροι ανεμιστήρες είναι σε exhaust διάταξη για να απομακρύνουν τον ζεστό αέρα και να τον εμποδίζουν από το να πηγαίνει προς τα κάτω στη μητρική. Η κάρτα διαθέτει επίσης ένα στρογγυλεμένο πλαστικό πλαίσιο, με ένα LED RGB πάνελ που μπορεί να κουμπώσει μαγνητικά στο επάνω μέρος της κάρτας. Το αποσπώμενο αυτό πάνελ μπορεί να εμφανίζει διάφορα λογότυπα και κείμενα, με διάφορα εφέ φωτισμού.

Η RTX 4070 Ti MGG βασίζεται στην αρχιτεκτονική Ada Lovelace της NVIDIA, η οποία προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και πρόσβαση σε διάφορες νέες τεχνολογίες. Η κάρτα διαθέτει 7680 CUDA πυρήνες, 240 Tensor πυρήνες, 60 RT πυρήνες και 12 GB GDDR6X μνήμης με δίαυλο 192 bit. Η κάρτα υποστηρίζει ray-tracing, DLSS, DirectX 12 Ultimate, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4a, PCIe Gen4 και NVIDIA Reflex.

Η Maxsun δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τις ακριβείς προδιαγραφές ή την τιμή της RTX 4070 Ti MGG. Όπως φαίνεται, όμως, σκοπεύει να κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερες MGG κάρτες, βασισμένες σε άλλες GPUs της σειράς RTX 4000, με την RTX 4080 MGG να επιβεβαιώνεται από το επίσημο μάρκετινγκ υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα.