Τελευταία μέρα για να κάνετε αυτή τη σημαντική αλλαγή στο Twitter!

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό
20 Μαρτίου 2023 08:23
Τελευταία μέρα για να κάνετε αυτή τη σημαντική αλλαγή στο Twitter!

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, είναι η τελευταία ημέρα που έχουν περιθώριο οι απλοί χρήστες του Twitter, χωρίς συνδρομή στο Twitter Blue, για να αλλάξουν τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Συγκεκριμένα, από αύριο, οι απλοί χρήστες δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα γραπτά μηνύματα (SMS) ως επιπλέον βήμα ασφαλείας για να προστατεύσουν την πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Εάν, λοιπόν, είστε χρήστης του Twitter που βασίζεται στα SMS για το two-factor authentication, καλό θα ήταν να προβείτε σήμερα στις απαραίτητες αλλαγές για να μην κινδυνέψετε να χάσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Τι πρέπει να κάνετε; Το Twitter συνιστά στους χρήστες να στραφούν σε μια πιο ασφαλή μέθοδο επαλήθευσης πριν από το πέρας της προαναφερθέντας ημερομηνίας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Twitter στον web browser του υπολογιστή σας ή στην εφαρμογή στο κινητό σας και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και πρόσβαση στον λογαριασμό > Ασφάλεια > Επαλήθευση δύο παραγόντων. Εκεί, θα δείτε τρεις επιλογές: Μήνυμα κειμένου, εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή κλειδί ασφαλείας. Προφανώς πρέπει να επιλέξετε μια από τις δύο τελευταίες, αφού τα μηνύματα κειμένου θα σταματήσουν να υποστηρίζονται για όσους δεν πληρώνουν συνδρομή Twitter Blue.

Εάν επιλέξετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, θα πρέπει να κατεβάσετε και να συνδεθείτε σε μια τέτοια εφαρμογή στο smartphone σας, όπως το Microsoft Authenticator ή το Google Authenticator. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να σαρώσετε έναν κωδικό QR με την εφαρμογή αυτή και να εισαγάγετε έναν κωδικό που δημιουργείται πίσω στο Twitter, για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.

Από την άλλη, αν επιλέξετε το κλειδί ασφαλείας, θα χρειαστείτε μια φυσική συσκευή που συνδέεται στον υπολογιστή σας ή συνδέεται μέσω Bluetooth ή NFC στο κινητό σας. Στη συνέχεια, θα εισαγάγετε ή θα πατήσετε το κλειδί σας, όταν σας ζητηθεί από το Twitter κατά τη διάρκεια της σύνδεσης.

Μόλις ενεργοποιήσετε μία από αυτές τις μεθόδους, θα λάβετε επίσης και έναν εφεδρικό κωδικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χάσετε την πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το κλειδί σας.

Για την ιστορία, το Twitter αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσής του να διατηρεί τους χρήστες ασφαλείς και προστατευμένους στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εταιρία, τα μηνύματα κειμένου είναι λιγότερο αξιόπιστα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους, όπως οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας ή τα κλειδιά ασφαλείας, επειδή μπορεί να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις phishing ή σε SIM swapping.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ.

Tags: