Η HUAWEI αντικατέστησε χιλιάδες εξαρτήματα που απαγόρευσαν οι ΗΠΑ

Οι δηλώσεις του ιδρυτή της
18 Μαρτίου 2023 10:24
Η HUAWEI αντικατέστησε χιλιάδες εξαρτήματα που απαγόρευσαν οι ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της HUAWEI, Ren Zengfei, αποκάλυψε πως τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία αντικατέστησε πάνω από 13.000 εξαρτήματα τα οποία χτυπήθηκαν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, με άλλα που προέρχονται από την εγχώρια αγορά της Κίνας, ενώ σχεδίασε από την αρχή πάνω από 4.000 πλακέτες κυκλωμάτων για τα προϊόντα της. Τόνισε επίσης πως η παραγωγή ηλεκτρονικών πλακετών έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

Από το 2019, η HUAWEI βρίσκεται στο στόχαστρο των κυρώσεων των ΗΠΑ, οι οποίες απαγορεύουν σε οποιαδήποτε εταιρία που χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον κινεζικό κολοσσό. Αυτό δεν απέκλεισε απλά την Huawei από την παροχή chips από αμερικανικές εταιρίες, αλλά έκοψε και την πρόσβασή της σε οποιαδήποτε εταιρία χρησιμοποιεί αμερικανικά εργαλεία για την κατασκευή τους.

Ο Zengfei αποκάλυψε επίσης πως η HUAWEI επένδυσε $23.8 δισεκατομμύρια σε Έρευνα και Ανάπτυξη το 2022, σημειώνοντας πως καθώς βελτιώνονται τα έσοδα, η εταιρία θα συνεχίσει να αυξάνει τα κεφάλαια για R&D. Η HUAWEI αναδόμησε το εταιρικό της μοντέλο μετά τις κυρώσεις για να βελτιώσει τα οικονομικά της, την αλυσίδα παροχής και τις επιχειρήσεις κατασκευής.

Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην AI, ανέφερε πως η HUAWEI δε σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν στο ChatGPT, αλλά σημείωσε πως η Microsoft δε θα είναι ο μόνος κυρίαρχος παίκτης στον τομέα. Όσον αφορά την HUAWEI, θα επικεντρωθεί στην υπολογιστική πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται η τεχνητή νοημοσύνη.