Η Meta φέρνει σε περισσότερους το επί πληρωμή μπλε τικ για Instagram και Facebook

Επεκτείνεται το πρόγραμμα
17 Μαρτίου 2023 18:36
Η Meta φέρνει σε περισσότερους το επί πληρωμή μπλε τικ για Instagram και Facebook

Στα μέσα του Φεβρουαρίου σας είχαμε ενημερώσει πως τελικά η Meta θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε το Twitter, κάνοντας το μπλε τικ, δηλαδή το verification, προνόμιο που μπορεί να αποκτηθεί επί πληρωμή.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έκανε πιλοτικά διαθέσιμη τη συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τώρα, φαίνεται πως το πείραμα ήταν άκρως επιτυχημένο, αφού το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε μια νέα τεράστια αγορά, αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, από σήμερα οι χρήστες των social media στις ΗΠΑ θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, για "προληπτική προστασία από μίμηση".

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, τα μέλη του Meta Verified θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας την ταυτότητα τους και θα έχουν διάφορα προνόμια. Το βασικότερο από αυτά θα είναι το μπλε τικ, με το Meta Verified να καλύπτει τόσο τον Facebook όσο και τον Instagram λογαριασμό κάποιου, παράλληλα θα προσφέρεται και επιπλέον προστασία από λογαριασμούς που προσπαθήσουν να προσποιηθούν πως είναι ο χρήστης, ενώ στους συνδρομητές θα προσφέρεται και άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη πελατών. Σε σχέση με την έκδοση της συνδρομής για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η Meta αφαίρεσε το προνόμιο της έξτρα προβολής των επαληθευμένων λογαριασμών, οι οποίοι θα προωθούνται όσο και οι κανονικοί χρήστες.

Το Meta Verified θα κοστίζει $11.99 το μήνα για τις συνδρομές μέσω διαδικτύου και $14.99 το μήνα για τις συνδρομές μέσω iOS.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι χρήστες θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορέσουν να εγγραφούν στο Meta Verified. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε στο Engadget ότι η συνδρομή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες 18 ετών και άνω. Επιπροσθέτως, η συνδρομή συνοδεύεται και από μερικά ακόμη προνόμια, όπως η πρόσβαση σε αποκλειστικά αυτοκόλλητα για χρήση στα Stories και τα Reels.

Τέλος, οι λογαριασμοί που είχαν ήδη μπλε τικ από πριν θα παραμείνουν επαληθευμένοι, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν.