Η VW πρόλαβε την Tesla και παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα “για τις μάζες“ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το ID. 2all ξεκινά από τα €25.000
17 Μαρτίου 2023 10:25
Η VW πρόλαβε την Tesla και παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα “για τις μάζες“ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Volkswagen αποκάλυψε το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής, το ID. 2all. Με αρκετές ομοιότητες εμφανισιακά με το Golf, εμβέλεια 450 χιλιομέτρων και τιμή που ξεκινά από τα €25.000, υπόσχεται να είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο "για τις μάζες".

Η αποκάλυψη έλαβε χώρα κατά το “investor event” στη Γερμανία, ένα event που θυμίζει έντονα το αντίστοιχο event “investor day” της Tesla πριν δύο εβδομάδες, στο οποίο αναμενόταν να αποκαλύψει ο Elon Musk το προσιτό μοντέλο της εταιρίας. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές της Tesla.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της VW, η εταιρία αποκάλυψε τη στρατηγική επένδυσης €180 δισεκατομμυρίων μέσα σε πέντε χρόνια, σε τομείς που αφορούν την παραγωγή μπαταριών και άλλων υλικών, με σκοπό να μειώσει δραστικά τα κόστη, έτσι ώστε να ξεπεράσει την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της.

Όσον αφορά το όχημα, πρόκειται για ένα concept το οποίο θα μπει στη γραμμή παραγωγής το 2025 και θα είναι ένα από τα 10 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που θα προσφέρει η VW μέχρι το 2026. Το ID. 2all θα βασίζεται στη δεύτερης γενιάς MEB πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων του VW Group. Θα είναι επίσης το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς (όλα τα υπόλοιπα διαθέτουν έναν ηλεκτρικό κινητήρα στο πίσω μέρος ή δύο για τετρακίνηση).

Η φόρτιση θα του επιτρέπει να φτάνει από το 10% στο 80% μέσα σε 20 λεπτά. Στο εσωτερικό θα διαθέτει δύο οθόνες και θα είναι αρκετά λιτό, ενώ θα μπορεί να παράγει ισχύ 166kW ή 226PS. Ο χώρος αποσκευών θα κυμαίνεται μεταξύ 490 και 1330 λίτρων, ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η VW εργάζεται και για την παραγωγή ενός ακόμα φθηνότερου ηλεκτρικού οχήματος, του ID.1, το οποίο αναμένεται να κοστίζει €20.000. Στόχος της εταιρίας είναι να κατακτήσει το 80% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.