Πεντάγωνο: Αναφορά για εξωγήινες αποστολές που πιθανόν να στέλνουν UFO στη Γη

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου θεωρούν πως γίνονται αποστολές από εξωγήινους πολιτισμούς στη Γη
15 Μαρτίου 2023 22:54
Πεντάγωνο: Αναφορά για εξωγήινες αποστολές που πιθανόν να στέλνουν UFO στη Γη

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου των ΗΠΑ αναφέρουν σε επίσημα σχέδια και έγγραφα πως θεωρείται ότι οι εξωγήινοι μπορεί να επισκέπτονται το ηλιακό μας σύστημα και να εκτελούν αποστολές όπως εμείς οι άνθρωποι με την NASA. Περιγράφουν, στα έγγραφά τους όπως μεταφέρει το NY Post και το Fox News ότι εξωγήινοι πολιτισμοί ενδέχεται με γιγαντιαία διαστημόπλοια να εκτοξεύουν μικρότερους ανιχνευτές (τα οποία αναφέρουν ως UFO/ΑΤΙΑ) για την μελέτη άλλων πλανητών. 

Το εν λόγω σχέδιο ερευνητικής έκθεσης που συντάχθηκε από τον Sean Kirkpatrick, διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης Ανωμαλιών (AARO) του Πενταγώνου και τον Abraham Loeb, πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δημοσιεύθηκε στις 7 Μαρτίου και επικεντρώνεται στους φυσικούς περιορισμούς των αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων

Δηλαδή αυτό που εμείς και τα γήινα τηλεσκόπιά μας που παρατηρούν ως διαστρικά αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι "μητρικά διαστημόπλοια" (τα λεγόμενα motherships που έχετε ακούσει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας). 

"...Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε δυνητικά να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια του κοντινού περάσματος του από τη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA. Αυτοί οι "σπόροι" θα μπορούσαν να διαχωρίζονται από το μητρικό σκάφος από την παλιρροϊκή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή μέσω μιας δυνατότητας ελιγμών", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η AARO ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 και είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, ακόμη και υποβρύχια και στο διάστημα. Ή και ενδεχομένως ενός αντικειμένου που έχει την ικανότητα να μετακινείται από τον ένα σημείο στον άλλο. Το Κογκρέσο έχει αναθέσει από το 2005 στη NASA να βρει το 90% όλων των αντικειμένων κοντά στη Γη που είναι μεγαλύτερα από 140 μέτρα, γεγονός που οδήγησε στα τηλεσκόπια Pan-STARRS, σύμφωνα με την έκθεση.

Στις 19 Οκτωβρίου 2017, το Pan-STARRS εντόπισε ένα ασυνήθιστο διαστρικό αντικείμενο που αργότερα ονομάστηκε 'Oumuamua, ή πρόσκοπος στα χαβανέζικα. Το αντικείμενο είχε σχήμα πούρου, φαινόταν επίπεδο και απομακρύνθηκε από τον ήλιο χωρίς να εμφανίζει κομητική ουρά, οδηγώντας τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι ήταν τεχνητό.