Έχετε υπολογιστή με Nvidia κάρτα γραφικών; Μόλις διορθώθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα

Μέσα από τους νεότερους drivers
15 Μαρτίου 2023 18:46
Έχετε υπολογιστή με Nvidia κάρτα γραφικών; Μόλις διορθώθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πρόσφατα είχε ανακαλυφθεί ένα σοβαρό πρόβλημα στους drivers της Nvidia, με μια προσωρινή λύση να είναι διαθέσιμη μέχρι τώρα.

Αναλυτικότερα, πριν μερικές ημέρες η εταιρία έκανε διαθέσιμους τους 531.18 drivers για τους Windows υπολογιστές που κάνουν χρήση των καρτών γραφικών της. Αμέσως πολλοί χρήστες παρατήρησαν πως τα συστήματά τους έγιναν πιο αργά και ειδικότερα πως η χρήση της CPU ήταν ανεβασμένη χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτό οφειλόταν σε ένα bug του λογισμικού της Nvidia, αφού το GeForce Display Container Service κατανάλωνε 10-15% των πόρων του επεξεργαστή, ακόμη και αν δεν έτρεχε κάποιο παιχνίδι ή κάτι που να σχετίζεται με την κάρτα γραφικών.

Η εταιρία σχεδόν αμέσως επιβεβαίωσε την ύπαρξη του bug, δίνοντας την προσωρινή λύση ενός hotfix που έπρεπε να κατέβει χειροκίνητα. Τώρα, όμως, το θέμα μπορεί και επίσημα να μείνει στο παρελθόν, χάρη στους 531.29 drivers. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία έχει τις ‘WHQL’ και ‘Game Ready’ πιστοποιήσεις, κάτι που σημαίνει ότι είναι κανονικά διαθέσιμη μέσα από το GeForce Experience και την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, για να πάρετε πίσω τη χαμένη απόδοση, είναι να εγκαταστήσετε το εν λόγω update.

Για την ιστορία, το επίσημο changelog της αναβάθμισης αναφέρει:

Fixed Issues in Version 531.29 WHQL:
-Higher CPU usage from NVIDIA Container might be observed after exiting a game.
-Stability issues may be observed on certain laptops with GeForce GTX 10/MX250/350 series GPUs.
-Adobe application stability issues using 531.18.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νεότερη έκδοση των drivers της Nvidia, πατώντας εδώ.