Spotify: Μάθαμε τι συμβαίνει με το Hi-Fi που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου

Θα έρθει όταν είναι έτοιμο…
15 Μαρτίου 2023 09:11
Spotify: Μάθαμε τι συμβαίνει με το Hi-Fi που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου

Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι το Spotify ετοιμάζει το Hi-Fi που θα προσφέρει μια αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου στην υπηρεσία του. Ωστόσο, παρόλο που έχουμε δει τέτοιες κινήσεις και από άλλες streaming πλατφόρμες, η εν λόγω υπηρεσία δεν κατάφερε ακόμα να την κυκλοφορήσει στο κοινό. Αρχικά, η Hi-Fi ποιότητα του Spotify θα ξεκινούσε τη διάθεσή της σε επιλεγμένες χώρες εντός του 2021, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τι συμβαίνει όμως;

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πληροφορίες, καθώς ο Gustav Söderström, πρόεδρος του Spotify, μίλησε γι’ αυτό στο The Verge. Ωστόσο, μην περιμένετε ούτε τώρα να μάθετε κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας, καθώς ο Söderström εξήγησε μόνο τους λόγους αυτής της καθυστέρησης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο τελευταίο επεισόδιο του Decoder, ο Söderström δήλωσε τα εξής:

Ναι, το ανακοινώσαμε εδώ και καιρό, αλλά η βιομηχανία άλλαξε για πολλούς λόγους. Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τρόπο που να έχει νόημα για εμάς και για τους συνδρομητές μας. Η βιομηχανία άλλαξε και έπρεπε να προσαρμοστούμε.

Θέλουμε να το κάνουμε με τρόπο που να λειτουργεί για εμάς και από την άποψη του κόστους. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τις συμφωνίες μας ή κάτι τέτοιο, ούτε τι έκαναν οι ανταγωνιστές, για προφανείς λόγους…

Το Spotify δέχεται πίεση από τους ανταγωνιστές του στο κομμάτι της ποιότητας ήχου, ιδιαίτερα μετά και το λανσάρισμα της Lossless ποιότητας στο Apple Music χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, ενώ υπάρχει και υποστήριξη για Spatial Audio και Dolby Atmos.

Την ίδια lossless ποιότητα προσφέρει και το Amazon Music επίσης χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους συνδρομητές. Πρόκειται ουσιαστικά για την μοναδική διαδεδομένη music streaming πλατφόρμα που δεν προσφέρει lossless ποιότητα ήχου.

Περιμένετε το

Το The Verge μεταφέρει ότι το Spotify Hi-Fi είναι έτοιμο εδώ και περίπου ένα χρόνο και πολλοί υπάλληλοι της εταιρίας έχουν πρόσβαση σε αυτό. Μάλιστα, φαίνεται πως θα χρειάζεται να πληρώσει κάποιος παραπάνω χρήματα για να ακούει με καλύτερη ποιότητα, έτσι ώστε να αυξηθούν και τα έσοδα της πλατφόρμας.

Το Hi-Fi δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας, οπότε για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: