Mark Zuckerberg - Meta: Βαρύ κύμα μαζικών απολύσεων - Κόβει επιπλέον 10.000 θέσεις

“Χρονιά της Αποδοτικότητας“ χαρακτηρίζει το 2023 ο CEO της Meta
14 Μαρτίου 2023 19:27
Mark Zuckerberg - Meta: Βαρύ κύμα μαζικών απολύσεων - Κόβει επιπλέον 10.000 θέσεις

"Μαχαίρι" σε ακόμη 10.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε για την εταιρία του ο Mark Zuckerberg, CEO της Meta, σε μια σχετική ανακοίνωση που έβγαλε μέσα από το προφίλ του στο Facebook. Αυτό σηματοδοτεί το δεύτερο μεγάλο κύμα απολύσεων σε διάστημα μερικών μηνών, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε απολύσει περί τους 11.000 υπαλλήλους. 

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε το 2023 ως μια "Χρονιά της Αποδοτικότητας" για την Meta, η οποία είναι μητρική εταιρία των Facebook και Instagram, καθώς στοχεύει παράλληλα να κάνει την εταιρία πιο απλή οργανωτικά και να καταργήσει πολλαπλά επίπεδα διοίκησης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα κλείσει τις περίπου 5.000 θέσεις εργασίας που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη, αλλά και θα ακυρώσει όλα τα "χαμηλής προτεραιότητας" project της, προσθέτοντας ότι "υποτίμησε το έμμεσο κόστος" που συνδέεται με αυτές τις πρωτοβουλίες. 

Στο υπόμνημα, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση των εργαζομένων στην ομάδα προσλήψεων, καθώς θα καλυφθούν λιγότερες θέσεις εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν θα ενημερωθούν αυτή την εβδομάδα. Η αναδιάρθρωση και οι απολύσεις στις τεχνολογικές ομάδες της εταιρείας θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου και οι επιχειρηματικές ομάδες θα επηρεαστούν προς τα τέλη Μαΐου. Ορισμένες απολύσεις ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

 

Πριν τα δύο κύματα απολύσεων να σημειωθεί ότι η Meta διέθετε περισσότερους από 87.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης οι αγορές την δέχθηκαν με θετικό τρόπο καθώς οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο της τάξης του 6%.