Η Meta εγκαταλείπει τα NFTs σε Instagram και Facebook

Μετά από μόλις ένα χρόνο
14 Μαρτίου 2023 09:34
Η Meta εγκαταλείπει τα NFTs σε Instagram και Facebook

Η Meta προχώρησε πρόσφατα σε δεύτερο κύμα απολύσεων, εγκαταλείποντας διάφορα projects σε μία χρονιά την οποία ο Zuckerberg περιέγραψε ως “χρονιά αποδοτικότητας”. Ένα από αυτά φαίνεται πως είναι και τα NFTs σε Facebook και Instagram.

Εγκαταλείπουμε τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα (NFTs) για τώρα για να επικεντρωθούμε σε άλλους τρόπους υποστήριξης των δημιουργών, των χρηστών και των επιχειρήσεων. Μάθαμε πολλά και θα μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε σε προϊόντα τα οποία συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε για να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς, τους χρήστες και τις επιχειρήσεις στις εφαρμογές μας, τόσο σήμερα όσο και στο metaverse.

Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του Zuckerberg για υποστήριξη NFT, ενώ το Νοέμβριο είχε ανακοινώσει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα επέτρεπε στους δημιουργούς να πωλούν τα συλλεκτικά τους ψηφιακά αντικείμενα απευθείας από το Instagram.

Πέρα από τα NFTs, η Meta πάτησε φρένο και σε άλλα projects, όπως το πορτοφόλι crypto Novi, το οποίο θα υποστήριζε NFTs στο μέλλον, ενώ διακόπηκαν και projects του metaverse τμήματός της, του Reality Labs.