Θα είναι οι θήκες του iPhone 14 συμβατές με το iPhone 15; Έχουμε απάντηση

Με βάση τις μέχρι τώρα διαρροές και πληροφορίες
13 Μαρτίου 2023 16:13
Θα είναι οι θήκες του iPhone 14 συμβατές με το iPhone 15; Έχουμε απάντηση

Μέσα στους τελευταίους μήνες έχουμε δει αμέτρητες φήμες και διαρροές για τα επερχόμενα iPhone 15 μοντέλα, τα οποία ακούγεται ότι θα έχουν φρεσκαρισμένο σχεδιασμό με πιο στρογγυλεμένες άκρες που θα θυμίζουν τα Apple Watch.

Μάλιστα, η Apple αναμένεται να καταργήσει εντελώς τα κουμπιά, αντικαθιστώντας αυτά που υπάρχουν στα τωρινά iPhone για το κλείδωμα και την αυξομείωση της έντασης του ήχου με επιφάνειες αφής απτικής ανάδρασης, όπως είχε συμβεί με το Home Button στο iPhone 7 πριν καταργηθεί εντελώς τα επόμενα χρονιά. Παράλληλα, για να συμβαδίσει με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αμερικανικός κολοσσός -τουλάχιστον για τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην γηραιά ήπειρο- θα κάνει τη μετάβαση σε USB-C θύρα για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων. Μαζί με όλα αυτά, η Apple ακούγεται πως θα μεγαλώσει και το εξόγκωμα του συστήματος των καμερών.

Φυσικά, αυτές οι σχεδιαστές αλλαγές έκαναν πολλούς να αναρωτιούνται κατά πόσο τα περιφερειακά των τωρινών iPhone 14 θα είναι συμβατά με τα επερχόμενα iPhone 15. Την απάντηση σε αυτό ακριβώς το ερώτημα ήρθε να δώσει το μέσο Macotakara, το οποίο κατάφερε να βρει μερικά dummy units που εκτυπώθηκαν με 3D printing και χρησιμοποιούνται για τη σχεδίαση θηκών από τους συνεργάτες της Apple.

Τα dummy units φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις φήμες και τις διαρροές και δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους πως οι τωρινές θήκες δε θα είναι συμβατές με τις νέες συσκευές, μιας και οι διαστάσεις έχουν αλλάξει. Για την ακρίβεια, το μέσο επισημαίνει πως μόνο οι θήκες του iPhone 14 Plus θα μπορούν να κουμπώσουν στο iPhone 15 Plus. Τα Pro μοντέλα και το απλό iPhone 15 θα έχουν αρκετά διαφορετικές διαστάσεις, καθιστώντας τις θήκες των μοντέλων προηγούμενης γενιάς μη-συμβατές.

Ακολουθεί το βίντεο του μέσου:

Φυσικά, η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα επίσημα ακόμη, οπότε σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη όλες τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη.

Tags: