Η AMD ισχυρίζεται πως έχει τους καλύτερους gaming CPUs στον κόσμο – Δείτε τα νέα της benchmarks

Πλησιάζει ο Ryzen 7 7800X3D
13 Μαρτίου 2023 15:31
Η AMD ισχυρίζεται πως έχει τους καλύτερους gaming CPUs στον κόσμο – Δείτε τα νέα της benchmarks

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της AMD, οι Ryzen X3D επεξεργαστές της είναι οι γρηγορότεροι στον κόσμο όσον αφορά το gaming και τώρα η εταιρία έρχεται να τονίσει την υπεροχή τους, δίνοντας στα φώτα της δημοσιότητας νέα benchmarks. Συγκεκριμένα, η εταιρία συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος για την κυκλοφορία του επερχόμενου 7800X3D και έτσι αποφάσισε να κάνει τη σύγκριση με το αντίπαλο δέος της Intel.

Τα νέα επίσημα benchmarks δείχνουν ότι όχι μόνο ο Ryzen 9 7950X3D, αλλά και ο Ryzen 7 7800X3D, μπορεί να αποδώσει καλύτερα από τη ναυαρχίδα της Intel, τον Core i9-13900K. Συγκεκριμένα, βλέπουμε συγκρίσεις σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια. Η διαφορά ξεκινά από +13% και αγγίζει μέχρι και το +24%, με την εταιρία να δοκιμάζει τους CPUs σε ανταγωνιστικούς τίτλους όπως το Rainbow Six Siege, αλλά και σε single-player open world εμπειρίες, όπως τα Red Dead Redemption 2 και Horizon Zero Dawn.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ryzen 7 7800X3D αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου του 2023, με τιμή που θα ανέρχεται στα $449 όσον αφορά την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, είναι εξοπλισμένος με την εντυπωσιακή 3D V-Cache της εταιρίας.

Τι είναι αυτή η τεχνολογία; Πρόκειται για επιπλέον stacked μνήμη μέσα στο package του επεξεργαστή, μια ιδέα που ήρθε στο τραπέζι από την Infinity Cache των Radeon RX 6000 GPUs. Αυτή η ιδιαίτερη τεχνική επιτρέπει στο chip να έχει σημαντικά περισσότερη άμεσα προσβάσιμη μνήμη κοντά στους πυρήνες, κάτι που μεταφράζεται αυτομάτως σε υψηλότερες επιδόσεις, αφού μπορούν να γίνονται λιγότερες προσπελάσεις της RAM για την εκτέλεση των διαφόρων διεργασιών.

Μάλιστα, ο Ryzen 7 7800X3D έχει τυπική σχεδίαση με ένα CCD 8 πυρήνων με 3D V-Cache. Αυτό του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα που διαθέτουν ασύμμετρο chiplet σχεδιασμό. Ο Ryzen 9 7950X3D και ο Ryzen 9 7900X3D διαθέτουν δύο CCD, με μόνο ένα από αυτά να έχει 3D Vertical Cache. Αυτό σημαίνει ότι κάνουν χρήση ειδικού λογισμικού για την κατεύθυνση του gaming φόρτου εργασίας στο ένα από τα δύο CCD με την 3D Vertical Cache.

Ακολουθούν τα νέα benchmarks της AMD. Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ότι μιας και παρέχονται από την ίδια την εταιρία, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με επιφύλαξη, αφού ενδεχομένως να μην αντιπροσωπεύουν απολύτα ρεαλιστικά τη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων.

Tags: