Νέο ρεκόρ για τους SSD με PCIe 5.0 μοντέλο που πιάνει πάνω από 12,000 MB/s

Και η Sabrent θέλει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη
10 Μαρτίου 2023 22:16
Νέο ρεκόρ για τους SSD με PCIe 5.0 μοντέλο που πιάνει πάνω από 12,000 MB/s

Και επίσημα, η Sabrent, μια από τις κορυφαίες κατασκευάστριές εταιρίες SSD δίσκων του κόσμου κατάφερε να σπάσει ρεκόρ, με τον ολοκαίνουργιο PCIe Gen 5 δίσκο που ετοιμάζει.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την Phison για να φτάσει την τεχνολογία στα άκρα και να ξεζουμίσει κάθε σταγόνα απόδοσης που μπορεί να προσφέρει η νέα γενιά του δίαυλου. Από τη σύμπραξη των δύο εταιριών γεννήθηκε ο Sabrent Rocket X5 Gen 5, ο οποίος κατάφερε ήδη να σπάσει ρεκόρ, καταγράφοντας ταχύτητα 12,398 MB/s στο CrystalDiskMark benchmark όσον αφορά την ανάγνωση και 11,844 MB/s όσον αφορά την εγγραφή.

Μιλώντας σχετικά με τον εντυπωσιακό της SSD, η εταιρία τόνισε στο επίσημο δελτίο Τύπου:

Με τις CrystalDiskMark δοκιμές μας, έχουμε σπάσει ρεκόρ που πιάνουν την κορυφή των charts. Πάνω από 12.000 MB/s τόσο σε Sequential Read όσο και σχεδόν 12.000 MB/s σε Sequential Writes. Πρόκειται για αριθμούς που σου κάνουν τα σάλια να τρέχουν! Σε αυτό το σημείο η τεχνολογία είναι που μας περιορίζει στην επίτευξη του στόχου των 14.000 MB/s, αλλά υποψιαζόμαστε ότι και αυτό θα έρθει σε επόμενο στάδιο.

Ο νέος Rocket X5 βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία του tuning και αναμένουμε ότι οι επιδόσεις του θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να γίνει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο και έτοιμο προϊόν, αλλά προχωράμε μπροστά με την τεχνολογία που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Για να αναφέρουμε μερικά στοιχεία, πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος. Καθώς συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τη Phison, η νέα τεχνολογία βρίσκεται καθ' οδόν και η Phison μας βοηθά να προωθήσουμε αυτό που έχουμε τώρα, για να επιτύχουμε πρωτοποριακά αποτελέσματα.

Ναι, παρόλο που η εταιρία έχει σπάσει ήδη ρεκόρ, οι μελλοντικές φιλοδοξίες της είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Ο τελικός στόχος για το προϊόν είναι η αστραπιαία ταχύτητα των 14.000 MB/s, κάτι που όμως δεν είναι σίγουρο αν όντως θα επιτευχθεί. Για την ώρα δεν ξέρουμε ούτε πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Sabrent Rocket X5 Gen 5, ούτε και πόσο πρόκειται να κοστίζει, αφού ακόμη δεν είναι βέβαιο ούτε αν αυτή θα είναι η τελική του ονομασία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε μερικούς πολύ εντυπωσιακούς δίσκους, χάρη στη νέα γενιά του PCIe δίαυλου.

Tags: