Spotify: Αλλάζει εμφάνιση και φέρνει επιρροές TikTok στην εφαρμογή

Νέα feeds ανακαλύψεων, Smart Shuffle mode για playlists και πολλά ακόμη
09 Μαρτίου 2023 12:26
Spotify: Αλλάζει εμφάνιση και φέρνει επιρροές TikTok στην εφαρμογή

Εν μέσω του ειδικού Stream On event του Spotify, η εταιρία ανακοίνωσε τις αλλαγές που θα έρθουν στην mobile εφαρμογή της υπηρεσίας και θα φέρουν έντονες επιρροές από το TikTok. 

Μια από αυτές τις αλλαγές είναι πως στην κεντρική του σελίδα, κάθε ενότητα όπως η Μουσική και τα Podcasts θα παρουσιάζονται με ένα TikTok τύπου feed όπου θα σκρολλάρετε το περιεχόμενο με κάρτες που είτε θα παίζουν δείγματα ήχου και μουσικής ή και βίντεο όπου αυτό είναι διαθέσιμο. Όπως υποστηρίζει το Spotify αυτό θα κάνει την εμφάνιση πιο δυναμική και την εξερεύνηση για τους μουσικόφιλους πιο φιλική και εύκολη. 

Πιστεύει επίσης ότι "η επόμενη γενιά ακροατών επιθυμεί καλύτερους τρόπους για να δοκιμάσει ακούσματα προτού εντρυφήσει πλήρως" και γι' αυτό προχωράει σε μια "πιο ενεργή εμπειρία" με έναν "εντελώς νέο και διαδραστικό σχεδιασμό".

Το Smart Shuffle είναι μια βελτίωση του "Enhance" χαρακτηριστικού και υπόσχεται να κάνει τη δημιουργία playlists ακόμη πιο διαδραστική και ενεργή. Και αυτό διότι θα εισάγει αυτόματα προτεινόμενα κομμάτια σε λίστες που έχουν φτιαχτεί από χρήστες. Αυτό όμως είναι ένα χαρακτηριστικό που θα λάβουν μόνο οι Premium συνδρομητές.

Όσο για τις μεγάλες αλλαγές στο UI, το Spotify δεν έδωσε συγκεκριμένο ημερομηνία αλλά δήλωσε ότι η διάθεσή του έχει "ξεκινήσει σε όλους του συνδρομητές παγκοσμίως τόσο σε iOS όσο και σε Android", τονίζοντας ότι "θα πάρει αρκετές εβδομάδες και μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί". 

Tags: