Τα iPhone 15 προβλέπεται ότι θα πουλήσουν σαν τρελά – Αυτός είναι ο λόγος  

Σύμφωνα με γνωστή επενδυτική εταιρία

Τα iPhone 15 προβλέπεται ότι θα πουλήσουν σαν τρελά – Αυτός είναι ο λόγος

Το iPhone 15 Pro αναμένεται να είναι μια μεγάλη εξέλιξη σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, αφού πρόκειται να αλλάξει τη θύρα φόρτισης υιοθετώντας το USB-C, να έχει νέο, πιο στρογγυλεμένο σχεδιασμό χωρίς καθόλου φυσικά κουμπιά, ενώ ακούγεται πως θα έχει και σημαντικά βελτιωμένη μπαταριά χάρη στον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή 3nm αρχιτεκτονικής, που θα αυξήσει πολύ και τις επιδόσεις. Ωστόσο, ανεξαρτήτως όλων αυτών των αλλαγών μία από τις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες της Αμερικής πιστεύει ότι οι πωλήσεις της επόμενης γενιάς iPhone θα είναι εξαιρετικές για έναν διαφορετικό λόγο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Wedbush Securities αύξησε το στόχο της για τη μετοχή της Apple στα 190$. Ένας από τους λόγους, σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της και το σχετικό δημοσίευμα του AppleInsider, είναι ότι περισσότεροι παλιοί χρήστες θα κάνουν το άλμα στα επερχόμενα μοντέλα της iPhone 15 οικογένειας. Η Wedbush εκτιμά ότι περίπου ένας στους τέσσερις κατόχους iPhone δεν έχει αναβαθμίσει τη συσκευή του εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Έτσι, μιας και μετά από τόσο καιρό εμφανίζονται σημάδια πιο αργής απόδοσης, ο αποθηκευτικός χώρος γεμίζει και η μπαταρία εξαντλείται πιο γρήγορα, φέτος εκτιμάται ότι θα είναι η χρονιά που πολλοί θα αποφασίσουν επιτέλους να κάνουν την αναβάθμιση. Μιλώντας σχετικά, η επενδυτική εταιρία τόνισε:

Εκτιμούμε ότι περίπου το 25% της σημερινής εγκατεστημένης βάσης iPhone δεν έχει αναβαθμίσει το iPhone του εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια. Με την πολυαναμενόμενη έκδοση iPhone 15 που περιμένουμε ότι θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, η μετάβαση της σκυτάλης από το iPhone 14 φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιο σταθερή σε σχέση με άλλες γενιές iPhone του παρελθόντος.

Μάλιστα, όταν το iPhone 14 έκανε το ντεμπούτο του, η Apple αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και έτσι δεν μπορούσε να εφοδιάσει τα καταστήματα με το απαραίτητο στοκ, χάνοντας πιθανότατα αρκετές πωλήσεις. Πλέον που η παγκόσμια έλλειψη chips σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει ξεπεραστεί το ντεμπούτο του iPhone 15 αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερο και από αυτή την άποψη.

Τέλος, φέτος η Apple ακούγεται ότι θα δώσει περισσότερη σημασία και στα απλά iPhone 15 μοντέλα, τα οποία θα έχουν όλα για παράδειγμα Dynamic Island. Και αυτός μπορεί να είναι ένας παράγοντας που θα οδηγήσει σε καλύτερες πωλήσεις, μιας και τα απλά iPhone 14 είχαν μικρές διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ροη ειδησεων