Twitch: Νέοι αυστηροί κανόνες απαγορεύουν εντελώς το deepfake περιεχόμενο

Έπειτα από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο
08 Μαρτίου 2023 19:47
Twitch: Νέοι αυστηροί κανόνες απαγορεύουν εντελώς το deepfake περιεχόμενο

Το Twitch ανακοίνωσε αλλαγές στους κανόνες τους, οι οποίοι θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί για το ακατάλληλο περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με AI τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, αν κάποιος χρήστης ή streamer μεταδώσει, δημιουργήσει ή προωθήσει "synthetic non-consensual exploitative images", όπως τις ονομάζει η εταιρία, θα δέχεται μόνιμο ban με τη μία, χωρίς να υπάρχει επιστροφή.

Η νέα αυτή σκληρή στάση του Twitch για το deepfake περιεχόμενο είναι αποτέλεσμα ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στις αρχές της χρονιάς, όταν ο streamer Brandon “Atrioc” Ewing αποκάλυψε κατάλαθος ότι όσο ήταν live έβλεπε deepfake πορνογραφικό περιεχόμενο.

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του Twitch επισημαίνει:

Τον Ιανουάριο, ένα σύντομο περιστατικό με "deepfake πορνό" μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitch. Αυτή η στιγμή προκάλεσε τεράστια θλίψη σε όσους οι εικόνες τους χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους και πυροδότησε ένα κύμα συζητήσεων σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να ενέχουν οι ακατάλληλες εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Η ύπαρξη αυτού του περιεχομένου, καθώς και η παρουσία και η διανομή του σε διάφορους ιστότοπους, βλάπτει τους ανθρώπους και είναι το λιγότερο αναστατωτική. Το Deepfake πορνό δεν αποτελεί πρόβλημα στο Twitch, αλλά είναι ένα τρομερό ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιοι streamers (σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες) στο διαδίκτυο γενικότερα. Αν και έχουμε τον μεγαλύτερο έλεγχο για το τι συμβαίνει στη δική μας πλατφόρμα, θέλουμε να βοηθήσουμε τους streamers να προστατευτούν ή να ανταποκριθούν γρήγορα σε αυτού του είδους τις καταστάσεις οπουδήποτε και αν προκύψουν. Για το σκοπό αυτό, τις εβδομάδες που ακολούθησαν το συμβάν, ακούσαμε την κοινότητα, μιλήσαμε με τους streamers και συμβουλευτήκαμε ειδικούς στον τομέα σχετικά με το πώς να προστατεύουμε τους streamers - εντός και εκτός της υπηρεσίας μας.

Για περισσότερα σχετικά με το θέμα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη σχετική ανάρτηση του Twitch μέσα από το σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο παρακάτω tweet: