Windows 12: Η Microsoft ετοιμάζει το έδαφος και θέλει τη βοήθειά σας

Ανακοίνωσε αλλαγές για το Windows Insider πρόγραμμα
08 Μαρτίου 2023 15:14
Windows 12: Η Microsoft ετοιμάζει το έδαφος και θέλει τη βοήθειά σας

Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft αρχίζει να ετοιμάζει το έδαφος για τα Windows 12, στα οποία πολύ πρόσφατα αναφέρθηκε εμμέσως ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της με μια δήλωσή του, ενώ η εταιρία είχε διαρρεύσει και μια φωτογραφία από το UI τους πέρυσι τον Οκτώβριο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει μεγάλες αλλαγές για το λειτουργικό της σύστημα ακόμη νωρίτερα. Έτσι, ο τρόπος λειτουργίας του Windows Insider προγράμματος θα αλλάξει ελαφρώς. Συγκεκριμένα, τα μέλη του θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν ακόμη γρηγορότερα νέα πειραματικά builds μέσα από το Canary Channel. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Amanda Langowski, επικεφαλής του Windows Insider προγράμματος, η νέα αυτή επιλογή θα λειτουργεί ως εξής:

Το νέο Canary Channel θα είναι για την προεπισκόπηση των αλλαγών της πλατφόρμας που απαιτούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προτού κυκλοφορήσουν στους πελάτες. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν σημαντικές αλλαγές στο kernel των Windows, νέα APIs, κ.λπ. Θα είναι πολύ παρόμοιο με τον τρόπο που λειτουργούσε το Dev Channel στο παρελθόν. Έτσι, όπως και στο Dev Channel, ορισμένες από τις αλλαγές που δοκιμάζουμε στο Canary Channel δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ, ενώ άλλες θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε μελλοντικές εκδόσεις των Windows όταν αυτές θα είναι έτοιμες.

Φυσικά, αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που η Microsoft δοκιμάζει με μέλη του προγράμματος χαρακτηριστικά επερχόμενης έκδοσης των Windows, όπως ξεκάθαρα επισημαίνει και η Langowski. Για παράδειγμα, η Microsoft πειραματιζόταν με τον τρόπο που τα Windows διαχειρίζονται την εμπειρία σε πολλές οθόνες μέσα από τα preview builds των Windows 10, με το χαρακτηριστικό να καταφθάνει εν τέλει στα Windows 11.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να βοηθήσετε την εταιρία να διαμορφώσει το μέλλον των Windows και να δοκιμάσει ενδεχομένως κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα δούμε στα Windows 12, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Windows Insider Program πατώντας εδώ.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι τα Windows 12 είναι πολύ πιθανό να καταφθάσουν το 2024, δηλαδή τρία χρόνια μετά τα Windows 11. Η Microsoft θα αφήσει στο παρελθόν το μοντέλο ‘Windows ως υπηρεσία’ που ξεκίνησε το 2015 με την κυκλοφορία των Windows 10, τα οποία πολλοί πίστευαν πως θα είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος, υιοθετώντας ξανά το 3ετές πλάνο, στο οποίο βασιζόταν εδώ και χρόνια.