Το YouTube χαλαρώνει την πολιτική του για τις βρισιές

Έως ένα σημείο βέβαια...
08 Μαρτίου 2023 09:48
Το YouTube χαλαρώνει την πολιτική του για τις βρισιές

Οι αυστηροί κανόνες του YouTube για τις βρισιές στα videos, τους οποίους εισήγαγε πέρυσι, τρόμαξαν αρκετούς YouTubers και σε ορισμένες περιπτώσεις περιόρισαν την έκφρασή τους. Δημιουργοί οι οποίοι χρησιμοποιούσαν “απρεπή” γλώσσα, έβλεπαν τα videos τους να γίνονται ακατάλληλα για έσοδα από διαφημίσεις, ενώ με έκπληξη είδαν αυτήν την πολιτική να εφαρμόζεται και σε videos τα οποία είχαν ανεβάσει πριν την εφαρμογή του νέου κανονισμού.

Τώρα το YouTube φαίνεται πως χαλαρώνει τους κανόνες περί βρισιών, με μία αναβάθμιση της πολιτικής του. Οι νέοι κανόνες ορίζουν πως οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να χρησιμοποιούν έντονη φρασεολογία στα πρώτα επτά δευτερόλεπτα του video, χωρίς να απειλείται το video με στέρηση εσόδων.

Φυσικά όμως υπάρχουν και όρια σε αυτά που μπορεί να πει κάποιος. Αν οι βρισιές είναι “μετρίου” επιπέδου, το video δε θα έχει κάποιες επιπτώσεις, ενώ αν υπάρχουν “έντονες” βρισιές, το video θα λάβει έναν περιορισμένο αριθμό διαφημίσεων.

Επιπλέον, επιτρέπεται στους YouTubers να βρίζουν πιο συχνά μετά τα πρώτα επτά δευτερόλεπτα, χωρίς το φόβο να χάσουν έσοδα από διαφημίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως το YouTube ξεκαθαρίζει πως το υπερβολικό βρίσιμο θα θέσει και πάλι το περιεχόμενο σε ρίσκο μερικής ή ολικής απώλειας εσόδων.

Ξεκαθαρίζεται επίσης πως τυχόν βρισιές στο background ή στη μουσική δε θα επηρεάζουν τα έσοδα του video. Οι νέοι κανόνες του YouTube έχουν άμεση εφαρμογή από σήμερα.

Tags: