Το Messenger θα ενσωματωθεί ξανά στο Facebook

Μετά από εννέα χρόνια
08 Μαρτίου 2023 09:33
Το Messenger θα ενσωματωθεί ξανά στο Facebook

Πριν εννέα περίπου χρόνια το Messenger απέκτησε τη δική του υπόσταση ως ξεχωριστή εφαρμογή από το Facebook. Τώρα όμως φαίνεται πως η Meta είναι έτοιμη να ενώσει ξανά τις δύο εφαρμογές.

Δοκιμάζουμε την ικανότητα να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο inbox του Messenger μέσα από την εφαρμογή του Facebook και θα δείτε σύντομα να επεκτείνεται αυτή η δοκιμή. Πρακτικά, θέλουμε να είναι εύκολο και βολικό για τους χρήστες να συνδέονται και να μοιράζονται, είτε μέσω της Messenger εφαρμογής είτε απευθείας από το Facebook.

Το 2014, όταν το Messenger αφαιρέθηκε από το Facebook, η εταιρία είχε δηλώσει:

Ο στόχος μας είναι να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης για να κάνουμε το Messenger την καλύτερη δυνατή mobile εμπειρία μηνυμάτων και να αποφύγουμε τη σύγχυση από το να έχουμε διαφορετικές εμπειρίες mobile μηνυμάτων στο Facebook.

Η Meta σπεύδει επίσης να καθησυχάσει τους χρήστες, αναφέροντας πως “το Facebook δεν είναι νεκρό, ούτε πεθαίνει”, καθώς διαθέτει σήμερα πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Θέλοντας να ανταγωνιστεί το TikTok, η Meta θέλει να αλλάξει το Facebook και από μία εφαρμογή όπου βρίσκετε τους φίλους και τους συγγενείς σας, να την κάνει μία πλατφόρμα εξερεύνησης και διασκέδασης. Ή όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison, να κάνει το Facebook “το καλύτερο μέρος για κοινωνική εξερεύνηση και διαμοιρασμό”.

Ο κύριος λόγος που το Messenger ενσωματώνεται ξανά στο Facebook, είναι για να “κάνει ευκολότερο για τους χρήστες να μοιράζονται αυτά που ανακαλύπτουν στο Facebook, μέσω μηνυμάτων, όταν, όπου και όπως τους βολεύει, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το Facebook και να μπουν σε άλλη εφαρμογή”.