Το Twitter “μπλόκαρε” τον εαυτό του και ο Elon Musk τρόλλαρε με…Πιγκουίνους!

Η εξήγηση για το downtime του μέσου κοινωνικής δικτύωσης
07 Μαρτίου 2023 09:27
Το Twitter “μπλόκαρε” τον εαυτό του και ο Elon Musk τρόλλαρε με…Πιγκουίνους!

Χθες το απόγευμα στις 7 μ.μ. και για περίπου δύο ώρες, το πασίγνωστο κοινωνικό δίκτυο Twitter αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, tweets και εικόνες αδυνατούσαν να φορτώσουν, ενώ πολλές ακόμη ενέργειες εντός της εφαρμογής επέστρεφαν το μήνυμα πως το «API πακέτο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτό το endpoint». Εκ πρώτης όψεως έμοιαζε σαν το Twitter να κλείδωσε απ’ έξω τον ίδιο του τον εαυτό, όπως έσπευσαν να επισημάνουν διάφοροι χρήστες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι μια από τις μεγάλες αλλαγές που έκανε ο Elon Musk από τη στιγμή που εξαγόρασε το social media σχετίζεται όντως με το API. Ειδικότερα, η εταιρία σταμάτησε την απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση και ξεκίνησε να χρεώνει μια μηνιαία συνδρομή για τους developers που θέλουν να αναπτύξουν κάποια εφαρμογή ή κάποιο εργαλείο που να κάνει χρήση του API. Πολλοί υπέθεσαν, λοιπόν, πως το χθεσινό downtime σχετίζεται με κάποια αλλαγή που αφορά αυτό ακριβώς το κλείδωμα του API.

Το μήνυμα σφάλματος που συνάντησαν οι χρήστες τις ώρες που το Twitter δε λειτουργούσε σωστά:

Εν τέλει, φως στην υπόθεση ήρθε να ρίξει ο εξαιρετικά δραστήριος στο κοινωνικό δίκτυο Musk, ο οποίος απαντώντας σε έναν χρήστη ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μια μικρή αλλαγή στο API είχε τεράστιες επιπτώσεις. Η βάση του κώδικα είναι εξαιρετικά εύθραυστη χωρίς λόγο. Τελικά θα χρειαστεί να γραφτεί από την αρχή.

Βέβαια, ο Musk δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτή την τεχνική εξήγηση και αποφάσισε να τρολλάρει την κατάσταση. Έτσι, μοιράστηκε ένα βίντεο που να περιγράφει το πώς κύλησε η ημέρα στα γραφεία του Twitter. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική σκηνή από την animated ταινία Μαδαγασκάρη 2: Απόδραση από την Αφρική του 2008, στην οποία οι πιγκουίνοι προσπαθούν να διαχειριστούν την πτώση του αεροπλάνου τους.

Η απάντηση του Elon Musk και το βίντεο που τα «εξηγεί» όλα: