Έντονη αντίδραση της Κίνας για το ban του TikTok στις ΗΠΑ

“Φοβάται η κορυφαία υπερδύναμη μία εφαρμογή για νέους;”
04 Μαρτίου 2023 10:37
Έντονη αντίδραση της Κίνας για το ban του TikTok στις ΗΠΑ

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά, οι ΗΠΑ μέσω ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, έδωσαν προθεσμία 30 ημερών σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να διασφαλίσουν πως οι υπάλληλοί τους δε θα έχουν εγκατεστημένο το TikTok σε ομοσπονδιακές συσκευές. Η κίνηση των ΗΠΑ προκάλεσε την άμεση απάντηση του Πεκίνου, το οποίο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υπερβολική αντίδραση.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις λανθασμένες δράσεις. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις αρχές της αγοράς και το δίκαιο ανταγωνισμό, πρέπει να σταματήσει να καταπιέζει τις εταιρίες και να προσφέρει ένα ανοικτό, δίκαιο και χωρίς διακρίσεις περιβάλλον για τις ξένες εταιρίες στις ΗΠΑ. Πόσο αβέβαιη είναι για τον εαυτό της η κορυφαία υπερδύναμη του κόσμου για να φοβάται μία εφαρμογή για νέους όπως αυτή; - Mao Ning, εκπρόσωπος Τύπου Κίνας

@likechina2021 We Urge the US to Stop Unjustly Going After Chinese Companies #maoning #spokesperson #fm #china #chinatiktok #fyp #fypシ ♬ original sound  - LikeChina2021

Εξαίρεση στη γραμμή των μεγάλων δυτικών δυνάμεων αποτελεί η Αυστραλία, η οποία δεν έχει λάβει καμία συμβουλή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της για ban του TikTok στις κρατικές δομές.

Το TikTok επιμένει πως δε λειτουργεί διαφορετικά από τις υπόλοιπες social media εταιρίες και τονίζει πως δε θα συναινούσε ποτέ σε μία εντολή για μεταφορά δεδομένων χρηστών σε κρατικές υπηρεσίες της Κίνας, ενώ διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ο Καναδάς τους κάλεσαν για να τους εκφράσουν τις ανησυχίες τους πριν να προβούν στο ban.