Μείωση τιμής για δύο VR headsets της Meta

Μέσα στις επόμενες ημέρες
03 Μαρτίου 2023 21:39
Μείωση τιμής για δύο VR headsets της Meta

Η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, ανακοίνωσε πως θα μειώσει τις τιμές για δύο virtual reality headsets της. Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της, Mark Zuckerberg, έκανε γνωστό ότι προσεχώς θα προσαρμόσει την τιμή του Meta Quest Pro και της 256GB έκδοσης του Meta Quest 2.

Αναλυτικότερα, η εταιρία δήλωσε πως ο στόχος της είναι “να δημιουργεί hardware που να είναι προσιτό για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”, ενώ ειδικότερα όσον αφορά την περίπτωση του Quest Pro επισήμανε πως φιλοδοξεί “η τεχνολογία του να γίνει διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Ποιες θα είναι, λοιπόν, οι μειώσεις; Από τις 15 Μαρτίου η τιμή του Meta Quest Pro θα μειωθεί από τα $1,499.99 στα $999.99. Η αλλαγή θα γίνει αρχικά λίγες ημέρες πριν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αντίστοιχες μειώσεις σε όλες τις χώρες όπου πωλείται το headset. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το εν λόγω μοντέλο, πρόκειται για ένα VR που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις και είναι ένα από τα πιο προηγμένα της αγοράς, ενσωματώνοντας εντυπωσιακές τεχνολογίες, όπως face tracking και color passthrough. Στόχος της Meta ήταν το Quest Pro να αντικαταστήσει σε περιπτώσεις ακόμη και εξ ολοκλήρου τους παραδοσιακούς υπολογιστές.

Περνώντας τώρα στο Meta Quest 2, η τιμή του εν λόγω headset είχε αυξηθεί κατά $100 πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, το μοντέλο των 256GB θα γίνει πιο προσιτό και έτσι η τιμή του θα μειωθεί από τα $499.99 στα $429.99, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητά μόλις $30 περισσότερα σε σχέση με το εισαγωγικό μοντέλο, για την διπλάσια χωρητικότητα.

Για την ιστορία, η Meta έχει κάνει γνωστό πως σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ακόμη VR headset το 2024, στην πιο προσιτή τιμή που είναι δυνατόν.