Ο Elon Musk ετοιμάζει το δικό του ChatGPT κόντρα στην OpenAI που ίδρυσε

Συγκροτεί ήδη τη δική του ομάδα, λένε τα δημοσιεύματα
02 Μαρτίου 2023 17:44
Ο Elon Musk ετοιμάζει το δικό του ChatGPT κόντρα στην OpenAI που ίδρυσε

Την δική του απάντηση στο ChatGPT και την OpenAI θέλει να δώσει ο Elon Musk, μεγιστάνας και CEO των Tesla, SpaceX, Twitter και Neuralink. 

Πηγές του The Information μεταδίδουν ότι ο Musk βρίσκεται σε διαδικασία συγκρότησης μιας επιστημονικής ομάδας, η οποία θα αναπτύξει την εναλλακτική πρότασή του απέναντι στο δημοφιλέστατο ChatGPT της OpenAI, την οποία ίδρυσε ο ίδιος πριν από 8 χρόνια. 

Ένα από τα πιο εξέχοντα πρόσωπα που προσέγγισε ο Musk για το δικό του AI chatbot είναι ο Igor Babuschkin, πρώην ανώτερος ερευνητής ΑΙ στο Deepming της Google, στον οποίο προτάθηκε η θέση του επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος.

Τελευταία, ο Musk εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το πώς χειρίζεται η OpenAI το ChatGPT, όπου μέσα από το Twitter του είπε: "Η OpenAI δημιουργήθηκε ως μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ανοικτού κώδικα (γι' αυτό και την ονόμασα "Open" AI) για να αποτελέσει αντίβαρο στην Google, αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε μια εταιρεία κλειστού κώδικα με μέγιστο κέρδος, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται από τη Microsoft. Δεν ήταν αυτό που σκόπευα να κάνω."

 

Ο Musk και ο Babuschkin έχουν συζητήσει τη σύσταση μιας ομάδας για την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά το έργο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη κάποιων συγκεκριμένων προϊόντων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο συνέντευξη του τελευταίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος πως ο Babuschkin δεν έχει υπογράψει επίσημα στην πρωτοβουλία του Musk.

Για την ιστορία ο Musk αποτελεί τον συνιδρυτή της OpenAI μαζί με τον περιβόητο επενδυτή της Silicon Valley, Σαμ Άλτμαν (Sam Altman) το 2015, την οποία ξεκίνησαν ως μια νεόφυτη startup επιχείρηση. Ο Musk αποχώρησε από την εταιρία το 2018, αλλά πριν φύγει αποκάλεσε το chatbot που ετοίμαζε ως "τρομακτικά καλό".