Bluesky: Ο Jack Dorsey διέθεσε τον ανταγωνιστή του Twitter

Στο App Store της Apple
02 Μαρτίου 2023 10:17
Bluesky: Ο Jack Dorsey διέθεσε τον ανταγωνιστή του Twitter

Ο Jack Dorsey ανακοίνωσε τη διάθεση του Bluesky, ενός νέου social media το οποίο θέλει να γίνει ο ανταγωνιστής του Twitter. Προς το παρόν, η εφαρμογή διατίθεται ως closed beta στο App Store και χρειάζεται πρόσκληση από κάποιον για να συμμετέχετε. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να καταχωρήσουν το email τους για να μπουν στη λίστα αναμονής.

Το Bluesky μοιάζει εξαιρετικά με το Twitter, με μερικές τροποποιήσεις. Έχει το “What’s up?” στη θέση του “What’s happening”, ενώ έχει και μία απλοποιημένη διαδικασία για να δημιουργήσει κάποιος ένα post.

Το Bluesky ξεκίνησε το 2019 ως ένα παράλληλο project χρηματοδοτημένο από το Twitter, όσο ο Dorsey ήταν ακόμα CEO του Twitter. Τότε το είχε δει ως μία πιο ανοιχτή εναλλακτική σε ένα διαρκώς πιο κεντροποιημένο Twitter. Το 2021, το Bluesky ξεκίνησε το δικό του δρόμο ως ανεξάρτητη εταιρία.

Ο Dorsey πιστεύει πως τα social media πρέπει να είναι απαλλαγμένα από εταιρικό ή κυβερνητικό έλεγχο και πως μόνο ο συντάκτης του post πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει το περιεχόμενό του.