Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη με αγχώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκανε αναφορά στην παρουσίαση της Tesla
02 Μαρτίου 2023 09:55
Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη με αγχώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Elon Musk έχει εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τώρα, προς το τέλος της τρίωρης παρουσίασης του “Master Plan 3” της Tesla, ο Musk έκανε αναφορά στην AI.

Όταν ρωτήθηκε από έναν αναλυτή αν η AI μπορεί να βοηθήσει την Tesla στην κατασκευή των αυτοκινήτων, ο Elon Musk δεν ήταν και τόσο αισιόδοξος.

Δε βλέπω την AI να μας βοηθά να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα στο κοντινό μέλλον. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο δε θα έχει νόημα να δουλεύει κανείς από έμας.

Το Δεκέμβριο ο Musk είχε πει πως το ChatGPT της OpenAI είναι “τρομακτικά καλό”, ενώ τόνισε πως “δεν είμαστε μακριά από μία επικίνδυνα ισχυρή AI”. Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος επιστρατεύει μία ομάδα ειδικών στην AI, για να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή του ChatGPT.

Ανησυχώ λιγάκι για όσα γίνονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Χρειαζόμαστε κάποιου είδους ρυθμιστική αρχή ή κάτι, για να επιβλέπει την εξέλιξη της AI. Για να σιγουρεύεται πως λειτουργεί για το καλό του δημοσίου συμφέροντος. Είναι αρκετά επικίνδυνη τεχνολογία. Φοβάμαι πως μπορεί να έχω κάνει μερικά πράγματα για να την επιταχύνω.”

Ο Musk συμφώνησε πως η προσπάθεια της Tesla να κάνει τα αυτοκίνητα να οδηγούν μόνα τους, ήταν “προφανώς χρήσιμο” για την AI.

Πάνω στη σκηνή φάνηκε διστακτικός. “Δεν ξέρω. Η Tesla κάνει καλά πράγματα με την AI”. Έπειτα σίγησε και αναστέναξε. “Αυτό με αγχώνει. Δεν ξέρω τι να πω”.