Το Twitter βάζει τέλος στις...κατάρες

Οι ευχές να πάθει κάποιος κακό, απαγορεύονται
01 Μαρτίου 2023 10:39
Το Twitter βάζει τέλος στις...κατάρες

Το Twitter κάνει πιο αυστηρούς τους κανονισμούς του όσον αφορά τη ρητορική μίσους και αναβαθμίζει την πολιτική του περί βίας, για να περιέχει πλέον περισσότερες περιπτώσεις αλληλεπιδράσεων χρηστών.

Αναλυτικότερα, στο Twitter απαγορεύονται πλέον οι κατάρες, οι ευχές να πάθει κάποιος κακό και παρόμοια συναισθήματα.

Αυτό περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε) ελπίδα να πεθάνει κάποιος, να αποκτήσει κάποια ασθένεια, να του συμβεί κάτι τραγικό ή να υποφέρει.

Σε γενικότερο πλαίσιο το Twitter θέλει να προστατέψει “τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τις καθημερινές, ανθρώπινες ή επιχειρηματικές δραστηριότητες από απειλές".

Δεν μπορείτε να απειλήσετε κάποιον με φυσική βία, όπως να τον σκοτώσετε, να τον βασανίσετε, να του επιτεθείτε σεξουαλικά ή να βλάψετε κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει και απειλές για να βλάψετε σπίτια ανθρώπων ή καταφύγια.

Οι νέοι κανόνες του Twitter όμως, έρχονται σε αντιδιαστολή με αυτό που πρέσβευε ο Elon Musk όταν αγόρασε το Twitter, καθώς είχε δηλώσει πως θα επιτρέψει κάθε είδος λόγου που είναι νόμιμος για να προωθήσει την ελευθερία λόγου.

Το Twitter δεν εξήγησε το λόγο αυτής της αλλαγής πολιτικής, τόνισε όμως πως όποιος παραβιάζει του νέους κανόνες θα τον αναγκάζει να σβήσει τα αντίστοιχα tweets, αλλιώς θα γίνεται ban ο λογαριασμός.