Η Microsoft θα βάλει υδατογράφημα σε όλα τα PCs που δεν υποστηρίζουν τα Windows 11

Αλλά παρόλα αυτά τα έχουν εγκαταστήσει
24 Φεβρουαρίου 2023 21:43
Η Microsoft θα βάλει υδατογράφημα σε όλα τα PCs που δεν υποστηρίζουν τα Windows 11

Όπως φαίνεται, η Microsoft σκοπεύει να γίνει αρκετά πιο αυστηρή με τις απαιτήσεις συστήματος που πρέπει να πληροί ένας υπολογιστής για να τρέξει τη νεότερη έκδοση του πασίγνωστου λειτουργικού της συστήματος, τα Windows 11. Συγκεκριμένα, ο κλοιός είχε σφίξει αρκετά όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει, αφού η εταιρία ζητούσε TPM 2.0 και μητρική που να υποστηρίζει Secure Boot. Ωστόσο, εν τέλει αποδείχθηκε πως οι απαιτήσεις δεν ήταν και τόσο…απαραίτητες, αφού πανεύκολα κάποιος μπορούσε να εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα, ακόμα και αν η συσκευή του δεν κάλυπτε όλα τα κριτήρια.

Τώρα, η Microsoft αποφάσισε να σκληρύνει την στάση της, προσέλθοντας δύο μόνιμες ειδοποιήσεις. Αναλυτικότερα, μετά το πιο πρόσφατο update των Windows 11, χρήστες που έχουν την έκδοση 22H2 του λειτουργικού ξεκίνησαν να βλέπουν μόνιμα στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας μια ένδειξη πως δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις. Το watermark αυτό δεν φαίνεται πάνω από εφαρμογές, όπως συμβαίνει αν τα Windows δεν είναι ενεργοποιημένα, αλλά και πάλι υπενθυμίζει σε σταθερή βάση στους χρήστες πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συγχρόνως, μια αντίστοιχη ένδειξη έχει προστεθεί και στην εφαρμογή των ρυθμίσεων που παραπέμπει σε περισσότερες πληροφορίες. Αν κάποιος πατήσει αυτό το Learn More κουμπί, η Microsoft προτείνει την υποβάθμιση στην προηγούμενη έκδοση, δηλαδή στα Windows 10. Όσοι δε θέλουν, λοιπόν, να βλέπουν το μήνυμα έχουν δύο επιλογές: ή να αφήσουν τα Windows 11 για τα Windows 10 ή να κάνουν αναβάθμιση τον υπολογιστή τους με νέο hardware.

Φυσικά, η κίνηση της Microsoft δεν άρεσε σε πολλούς χρήστες, που έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στα Microsoft Community forums. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εικόνα του Techpowerup που δείχνει πως ακριβώς μοιάζουν οι δύο ειδοποιήσεις.