Η πρώτη 3D εκτυπωμένη μπάλα μπάσκετ δεν χρειάζεται να φουσκώνει! - Δείτε βίντεο

Έκανε το ντεμπούτο της στο NBA All-Star Game 2023
24 Φεβρουαρίου 2023 12:45
Η πρώτη 3D εκτυπωμένη μπάλα μπάσκετ δεν χρειάζεται να φουσκώνει! - Δείτε βίντεο

Η τεχνολογία διεισδύει ακόμη και στα πιο παραδοσιακά αντικείμενα στον αθλητισμό, όπως είναι οι μπάλες που πρακτικά το πώς φτιάχνονται και λειτουργούν δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Και μπορεί στο ποδόσφαιρο να έχουν γίνει μερικές τεχνολογικές παρεμβάσεις, στο μπάσκετ όμως παραμένουν πιο παραδοσιακές.

Τώρα, όμως, η Wilson θέλει να φέρει την επανάσταση με την πρώτη 3D εκτυπωμένη μπάλα μπάσκετ η οποία λειτουργεί χωρίς αέρα! Ναι, καλά διαβάσατε δεν χρειάζεται φούσκωμα με αέρα όπως όλες οι μπάλες, αφού βασίζεται σε μια μοναδική δομή όντας κατασκευασμένη από υλικά "ερευνητικού επιπέδου", ώστε να μπορεί να αναπηδά κανονικά σα μια παραδοσιακή μπάλα μπάσκετ. 

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η επιφάνειά της "Wilson Airless Prototype" αποτελείται από εκατοντάδες πόρους. Αυτοί έχουν εξαγωνικό σχήμα που επιτρέπουν τον αέρα να περνάει ελεύθερα από μέσα της, ενώ διατηρεί την παραδοσιακή δομή των οκτώ ραφών.

Μάλιστα, μια πρώτη ζωντανή επίδειξη του πώς αναπηδά και πως παίζεται η Wilson Airless μπάλα έγινε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού καρφωμάτων εν μέσω του NBA All-Star Weekend 2023. Συγκεκριμένα, ο Kenyon Martin Jr στη 2η του προσπάθεια έκανε το κάρφωμά του με τη νέα μπάλα χωρίς αέρα. 

Δείτε τη μπάλα εν δράσει στο NBA Slam Dunk Contest 2023: 

H Wilson τονίζει ότι παρόλο που μπορεί να γίνει παιχνίδι με αυτή, "υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει πριν φτάσει στα γήπεδα όλου του κόσμου". 

Δείτε παρακάτω πώς φτιάχτηκε η πρωτοποριακή μπάλα χωρίς αέρα της Wilson.