Το Spotify αποκτά DJ τεχνητής νοημοσύνης που θα διαλέγει μουσική για εσάς! (ΒΙΝΤΕΟ)  

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της OpenAI

Το Spotify αποκτά DJ τεχνητής νοημοσύνης που θα διαλέγει μουσική για εσάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την αρχή της χρονιάς ακούμε για διάφορα αξιοσημείωτα επιτεύγματα στο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί το ChatGPT της OpenAI. Κάπως έτσι και το Spotify έρχεται τώρα να κάνει μια σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας έναν AI DJ που θα διαλέγει μουσική για τον κάθε χρήστη προσωπικά!

Σε αυτό το σημείο εύλογα θα αναρωτιέται κάποιος τι ακριβώς είναι αυτός ο DJ, αφού το Spotify έχει ήδη τη δυνατότητα να προτείνει μουσική, επιλέγοντας τυχαία κομμάτια μόλις ολοκληρωθεί η αναπαραγωγή ενός τραγουδιού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο DJ είναι ένας εξατομικευμένος οδηγός τεχνητής νοημοσύνης που γνωρίζει εσάς και τα γούστα τόσο καλά ώστε να μπορεί να επιλέξει μόνος του μουσική που θα σας αρέσει, χωρίς να πατήσετε καθόλου play σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι η άλμπουμ. Η λειτουργία είναι αρχικά διαθέσιμη σε beta και πέρα από επιλογές μουσικής, ο DJ θα κάνει και σχολιασμό για τα κομμάτια και τους καλλιτέχνες με μια εκπληκτικά ρεαλιστική φωνή.

Ο DJ θα αλλάζει συνεχώς τη λίστα των τραγουδιών με βάση το feedback σας, παίζοντας τόσο νέα κομμάτια, όσο και παλιά αγαπημένα που μπορεί να μην έχετε ακούσει εδώ και χρόνια. Αν δεν σας αρέσει αυτό που ακούτε, με ένα κουμπί ο DJ θα μπορεί να αλλάζει το vibe αμέσως για να μπει στο κλίμα της στιγμής. Για τη δημιουργία αυτής της σύνθετης τεχνητής νοημοσύνης, το Spotify χρησιμοποίησε την υπάρχουσα τεχνολογία προσωποποίησης του, την generative AI της OpenAI, καθώς και την τεχνολογίας AI φωνής της Sonantic.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω και το οποίο συνόδευσε την επίσημη ανακοίνωση, ενώ για ακόμη περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Spotify πατώντας εδώ.

Ροη ειδησεων