Το στοίχημα της vivo και της Zeiss για το 2023

Η φωτογραφία στο επίκεντρο
21 Φεβρουαρίου 2023 11:18
Το στοίχημα της vivo και της Zeiss για το 2023

Η vivo στο πλαίσιο ενός ψηφιακού event, αποκάλυψε τους στόχους της συνεργασίας της με την Zeiss στο τομέα της φωτογραφίας για το 2023. Οι πυλώνες ενδιαφέροντος της vivo βασίζονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών και περιλαμβάνουν βελτιώσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης και καλύτερα πορτραίτα. Μπορείτε να διαβάσετε τα trends στο δελτίου Τύπου που ακολουθεί.

"Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου, 2023 - Η vivo παρουσίασε τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν την φωτογραφία το 2023, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην υπόσχεσή της για καινοτόμα τεχνολογία. H συνεργασία με την ZEISS βασίζεται σε γερά θεμέλια, ενώ οι δύο εταιρίες δουλεύουν μαζί έχοντας έναν κοινό στόχο: Να αναπτύξουν περαιτέρω αλλά και να τελειοποιήσουν την φωτογραφία από smartphone. Οι πιο διαδεδομένες αναζητήσεις γύρω από την φωτογραφία και τα κινητά τηλέφωνα, είναι αυτές της νυχτερινής λήψης, της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων αισθητήρων και των φακών υψηλής ακρίβειας. Αυτό που κατάφερε η vivo μέσω της συνεργασίας με την ZEISS, είναι να μετατρέψει αυτές τις λειτουργίες σε βιώσιμες τάσεις που θα αλλάξουν την συμπεριφορά του χρήστη μακροπρόθεσμα. 

1) Trend #1 – «Τέλεια λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού»

Φακοί σε συνεργασία με ZEISS (οπτική απόδοση με διαφανή επένδυση - Τ* coating)

Η επιθυμία των καταναλωτών για έμφαση στην λεπτομέρεια, οδήγησε τις vivo & ZEISS στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος από κάμερες. Πλέον, η λεπτομέρεια στην λήψη επιταχύνεται, συνδυάζοντας υλικά από γυαλί και πλαστικό υψηλής ποιότητας. Αυτή η αλλαγή στο υλικό του φακού, βελτιώνει τον αριθμό Abbe με αποτέλεσμα να προσφέρει μια δυνατή ποιότητα στην λήψη. Ωστόσο, το «μυστικό» της τέλειας νυχτερινής λήψης βρίσκεται στο σύστημα αισθητήρα 1 ίντσας και chip που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρίες:

Αισθητήρας 1 ίντσας

Το μέγεθος των αισθητήρων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της βιομηχανίας smartphone. Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα, βελτιώνεται σημαντικά η λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς ο αριθμός pixel απλώνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται καταγραφή και επεξεργασία περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την εικόνα. Αλγόριθμος και Chip Ο αλγόριθμος που υπάρχει πίσω από τα χαρακτηριστικά της εικόνας είναι υπεύθυνος για την υψηλή ποιότητα λήψης αλλά και για τις νέες δυνατότητες στην επεξεργασία της εικόνας. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του συστήματος απεικόνισης είναι ότι διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο μείωσης θορύβου που βοηθά το κύριο τσιπ να παράγει πιο καθαρές εικόνες σε νυχτερινά τοπία. Το συγκεκριμένο τσιπ, μειώνει το εφέ θολώματος σε μια φωτογραφία που έχει κίνηση, ενώ οι τόνοι τις εικόνας βελτιστοποιούνται χάρη σε έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο HDR, που προσθέτει μια φυσικότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

2) Trend #2 – Επιτρέποντας τις φιλοδοξίες του χρήστη για Καλλιτεχνικό Αποτέλεσμα και Design.

Χαρακτηριστικό των vivo smartphones είναι η λειτουργία ZEISS Cine-Flare Portrait που δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό εφέ κλασικής ταινίας. Ωστόσο, οι δύο εταιρίες θέλησαν να αναδιαμορφώσουν αυτή την δυνατότητα, επιτρέποντας πλέον στους καταναλωτές να εκφράσουν ελευθέρα την δημιουργικότητα τους. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να τονίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αλλάζοντας την θέση του φωτός, παίζοντας ταυτόχρονα με διαφορετικά σχήματα και διαθέσεις.

3) Trend #3 – Περισσότερο Ρεαλιστική και Φυσική Λήψη

Επαγγελματική Κάμερα Πορτραίτου 50 mm

Σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών απαιτεί συγκεκριμένους φακούς κάμερας αλλά και δεξιότητες με πρόσθετο επαγγελματικό εξοπλισμό. Αυτός είναι ο λόγος που η vivo θέλησε να προσφέρει την σωστή τεχνολογία στον τελικό καταναλωτή , που θα φέρει υψηλή απόδοση και θα επιτρέπει την εύκολη λήψη μοναδικών φωτογραφιών. Η vivo σε συνεργασία με την ZEISS , εισήγαγε τον φακό 50mm που είναι πιο ευέλικτος στην δημιουργία λήψεων, καθώς το οπτικό του πεδίο βρίσκεται πολύ κοντά με το οπτικό πεδίο του ανθρώπινου ματιού. Αυτή η δυνατότητα, προσδίδει φυσικότητα, προσφέροντας εξαιρετική λήψη ακόμα και σε απόσταση 1-2 μέτρων. Επιπλέον, ο φακός 50mm διαθέτει υψηλό άνοιγμα που προσθέτει περισσότερο φως στον αισθητήρα, επιτρέποντας εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις ή λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού."