Ο Elon Musk τρολλάρει τον Mark Zuckerberg για την «αντιγραφή» του επί πληρωμή μπλε τικ

Προφανώς δεν το άφησε ασχολίαστο
20 Φεβρουαρίου 2023 15:28
Ο Elon Musk τρολλάρει τον Mark Zuckerberg για την «αντιγραφή» του επί πληρωμή μπλε τικ

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες οι φήμες επαληθεύτηκαν, αφού ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το Meta Verified. Πρόκειται για μια νέα συνδρομητική υπηρεσία που ακολουθεί τη στρατηγική που εφάρμοσε ο Elon Musk με την υπηρεσία Twitter Blue, όταν απέκτησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν μερικούς μήνες.

Συγκεκριμένα, κάνει το μπλε τικ, δηλαδή το verification, προνόμιο που μπορεί να αποκτηθεί επί πληρωμή. Κάπως έτσι, τα μέλη του Meta Verified θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας την ταυτότητά τους και θα έχουν και διάφορα άλλα προνόμια. Ένα από αυτά είναι η επιπλέον προστασία από λογαριασμούς που προσπαθήσουν να προσποιηθούν πως είναι ο χρήστης, ενώ θα προσφέρεται και άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη πελατών.

Φυσικά, μεταξύ των πρώτων αντιδράσεων, πολλοί έσπευσαν να κάνουν τη σύγκριση με το Twitter. Στο πλαίσιο αυτό και Elon Musk δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την κίνηση των Facebook και Instagram απαντώντας σε μερικά tweets. Το πρώτο είναι ένα meme που δείχνει τον Zuckerberg ως Mr. Bean να αντιγράφει το Twitter Blue, με τον Musk να σχολιάζει τη δημοσίευση με ένα emoji που γελάει. Σε μια άλλη σχετική δημοσίευση που απλά μετέφερε την είδηση, ο Musk απάντησε πως η κίνηση του Meta ήταν «αναπόφευκτη».

Όλα τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω.