ΕΠΙΣΗΜΟ: Eπί πληρωμή μπλε τικ σε Facebook και Instagram - Αυτή είναι η τιμή

Οι φήμες ήταν αληθινές
20 Φεβρουαρίου 2023 08:29
ΕΠΙΣΗΜΟ: Eπί πληρωμή μπλε τικ σε Facebook και Instagram - Αυτή είναι η τιμή

Τελικά οι φήμες που σας είχαμε μεταφέρει στις αρχές του μήνα αποδείχθηκαν αληθινές. Η Meta πράγματι ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε το Twitter, κάνοντας το μπλε τικ, δηλαδή το verification, προνόμιο που μπορεί να αποκτηθεί επί πληρωμή.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ίδιος ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε τις φήμες, αποκαλύπτοντας πως η συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified θα κάνει το ντεμπούτο της σταδιακά αυτή την εβδομάδα. Τα μέλη της θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας την ταυτότητα τους και θα έχουν διάφορα προνόμια. Το βασικότερο από αυτά θα είναι το μπλε τικ, με το Meta Verified να καλύπτει τόσο τον Facebook όσο και τον Instagram λογαριασμό κάποιου, παράλληλα θα προσφέρεται και επιπλέον προστασία από λογαριασμούς που προσπαθήσουν να προσποιηθούν πως είναι ο χρήστης, ενώ στους συνδρομητές θα προσφέρεται και άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη πελατών.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Zuckerberg, η νέα αυτή συνδρομητική υπηρεσία έχει ως στόχο να αυξήσει την αυθεντικότητα και την ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας. Το Meta Verified θα κοστίζει $11.99 το μήνα για τις συνδρομές μέσω διαδικτύου και $14.99 το μήνα για τις συνδρομές μέσω iOS. Αρχικά η υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με τη διαθεσιμότητα να επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες σταδιακά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι χρήστες θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορέσουν να εγγραφούν στο Meta Verified. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε στο Engadget ότι η συνδρομή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες 18 ετών και άνω. Επιπροσθέτως, η συνδρομή συνοδεύεται και από μερικά ακόμη προνόμια, όπως η πρόσβαση σε αποκλειστικά αυτοκόλλητα για χρήση στα Stories και τα Reels.

Τέλος, οι λογαριασμοί που είχαν ήδη μπλε τικ πριν από τη σημερινή ανακοίνωση θα παραμείνουν επαληθευμένοι.