Τιτανικός: Πάνω από μία ώρα πλάνα που δεν έχουμε δει ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο από το σιωπηλό βυθό
19 Φεβρουαρίου 2023 10:32
Τιτανικός: Πάνω από μία ώρα πλάνα που δεν έχουμε δει ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ναυάγιο του Τιτανικού πάντα γοήτευε ιστορικούς, ερευνητές και σκηνοθέτες και τώρα, το υποβρύχιο βαθυσκάφος DSV Alvin, έδωσε στη δημοσιότητα πάνω από μίας ώρας υλικό για να απολαύσουμε. Το υλικό καταγράφηκε τον Ιούλιο του 1986 αλλά για πρώτη φορά δίνεται στη δημοσιότητα ολόκληρο.

Το Alvin ήταν ένα επανδρωμένο βαθυσκάφος, το οποίο συνδεόταν με καλώδιο οπτικών ινών 91 μέτρων με ένα μη επανδρωμένο, μικρότερο βαθυσκάφος, το Jason Jr, το οποίο μπορούσε να φτάσει και να φωτογραφήσει σημεία του Τιτανικού που δεν μπορούσε το Alvin.

Η μέρα που το Alvin κατέγραψε το video, ήταν και η πρώτη φορά που οι άνθρωποι είδαν το ναυάγιο από τη βύθισή του τον Απρίλιο του 1912. Ο Τιτανικός βρίσκεται σε βάθος 3.780 μέτρων στο βόρειο Ατλαντικό, 685 χιλιόμετρα νότιο-νοτιοανατολικά από την ακτή της Newfoundland στον Καναδά.

Το πρώτο πράγμα που είδα να βγαίνει από το σκοτάδι δέκα μέτρα μπροστά μου, ήταν αυτός ο τοίχος, ο τεράστιος ατσάλινος τοίχος που υψωνόταν 30 μέτρα πάνω από εμάς. Ποτέ δεν κοίταξα προς τα κάτω στον Τιτανικό. Κοιτούσα πάντα πάνω. Τίποτα δεν ήταν μικρό. – Robert Ballard, εξερευνητής της αποστολής του 1986.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το χωρίς επεξεργασία βίντεο διάρκειας μίας ώρας και είκοσι λεπτών, το οποίο μέσα σε δύο μέρες έχει πάνω από 1.5 εκατομμύριο προβολές.

Tags: