Τα “zombie drones“ από ταριχευμένα πτηνά είναι γεγονός

Η ταρίχευση πτηνών στην υπηρεσία της κατασκευής εξελιγμένων drones
17 Φεβρουαρίου 2023 16:35
Τα “zombie drones“ από ταριχευμένα πτηνά είναι γεγονός

Η ταρίχευση πτηνών πλέον εξυπηρετεί την κατασκευή εξελιγμένων drone-κατασκόπων. Μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τύπο drone από τα πτώματα νεκρών πουλιών, τα οποία όπως λένε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση άλλων ζώων ή και ανθρώπων. 

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που αποκαλύφθηκε στο SciTech Forum 2023 του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυπηγικής και Αστροναυπηγικής και στην παρουσίασή του προβλήθηκαν τα ταριχευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ονομάζονται "ορνιθόπτερα".

Τα μη επανδρωμένα αυτά αεροσκάφη διαθέτουν ένα ζευγάρι φτερών και μηχανικούς έλικες που αποσκοπούν στην απομίμηση του τρόπου πτήσης ενός πραγματικού πουλιού. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αρχικά σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν συνθετικό υλικό για τα drones, αλλά αργότερα αποφάσισαν να επιλέξουν θανούντα πτηνά για να κάνουν τα drones να φαίνονται πιο ρεαλιστικά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μηχανικοί εφάρμοσαν τρισδιάστατους προσομοιωτές φτερουγίσματος και αεροδυναμικής για να δοκιμάσουν πώς θα πετούσαν τα drones στον άνεμο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απομίμηση της πτήσης ενός πουλιού με ένα drone ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς δεν φαίνονταν ως πραγματικά φυσικά πτηνά. 

Ωστόσο, από τις δοκιμές, οι μηχανικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν πτυχές του drone που θα μπορούσαν να βελτιώσουν ώστε να πετάξει πιο ρεαλιστικά. Έπειτα, άλλαξαν τον σχεδιασμό για να κάνουν το drone πιο αθόρυβο, να πετά περισσότερη ώρα και να έχει τη δυνατότητα να είναι πιο ευέλικτο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η ομάδα πίσω από τη μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλο όφελος από την ταυτόχρονη μελέτη της ταριχευτικής και της πτήσης με drone, καθώς θα ξεκλειδώσει περισσότερες γνώσεις για πιθανά μοντέλα drone που μπορούν να οδηγήσουν σε πιο φυσικές δυνατότητες πτήσης. Ειδικότερα, η ομάδα δήλωσε ότι μια τελική βελτίωση θα ήταν η προσθήκη ποδιών στο drone ταρίχευσης, ώστε να μπορεί να κάτσει ψηλά και να παρακολουθεί το περιβάλλον του χωρίς να χρησιμοποιεί πολλή μπαταρία.

Όπως μπορείτε ήδη να φανταστείτε, τα ταριχευμένα μη επανδρωμένα σκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς διαφορετικούς στόχους. Ένα παράδειγμα θα ήταν η παρακολούθηση της άγριας ζωής χωρίς να ενοχλούνται οι στόχοι.

Επίσης, θα μπορούσαν να πετάξουν σε τοποθεσίες στις οποίες είναι δύσκολη η πρόσβαση των ανθρώπων και να παρατηρούν τους στόχους εντός της εν λόγω τοποθεσίας χωρίς να τους ενοχλούν.

Άλλο τόσο εύκολα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές και επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, παρακολούθηση περιοχών, ατόμων και πολλά ακόμη. 

Tags: