Η Susan Wojcicki αποσύρεται από τη θέση του CEO του YouTube

Μετά από 25 χρόνια εργασίας στην Google
17 Φεβρουαρίου 2023 10:10
Η Susan Wojcicki αποσύρεται από τη θέση του CEO του YouTube

Η CEO του YouTube, Susan Wojcicki ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη θέση της μετά από 25 χρόνια εργασίας στην πλατφόρμα. Η Wojcicki ήταν μία από τις πρώτες υπαλλήλους της Google και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρίας. Οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin, ξεκίνησαν το εγχείρημά τους το 1998 από το γκαράζ των γονιών της Wojcicki και την επόμενη χρονιά η Wojcicki έγινε η πρώτη marketing manager της εταιρίας.

Η συμβολή της ήταν πολύπλευρη, καθώς συμμετείχε στη δημιουργία των πρώτων Google Doodles, συν-δημιούργησε το Google Image Search και ήταν η πρώτη product manager του AdSense. Το 2006 ενθάρρυνε την Google να αγοράσει το YouTube και οκτώ χρόνια αργότερα έγινε CEO της video πλατφόρμας, παίρνοντας τη θέση της ως μία από τις ελάχιστες γυναίκες επικεφαλής μιας τεράστιας τεχνολογικής εταιρίας.

Σήμερα, το YouTube αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Google και της Alphabet και τα έσοδα από τις διαφημίσεις της πλατφόρμας αναλογούν στο 10% των συνολικών εσόδων της Alphabet.

Ο λόγος της αποχώρησής της είναι πως θέλει να “ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, επικεντρωμένη στην οικογένειά της, την υγεία της και τα προσωπικά projects που την παθιάζουν”.

Ο υπαρχηγός της, Neal Mohan, θα αναλάβει το τιμόνι του YouTube, όχι ως CEO αλλά ως επικεφαλής και αντιπρόεδρος.

Με όλα όσα κάνουμε με τα Shorts, το streaming, τις συνδρομές και σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις της AI, οι πιο μεγάλες ευκαιρίες του YouTube είναι μπροστά μας και ο Neal είναι ο σωστός άνθρωπος για να μας οδηγήσει.

Η αποχώρησή της δε θα είναι άμεση. Βραχυπρόθεσμα, θα βοηθήσει τον Neal με τη μετάβαση και μακροπρόθεσμα θα συνεχίσει να εμπλέκεται με την Google και την Alphabet αλλά από την πλευρά του συμβούλου.

Αυτό θα μου επιτρέψει να επωφεληθώ από τις διαφορετικές εμπειρίες χρόνων για να προσφέρω συμβουλές και καθοδήγηση σε όλες τις Google και Alphabet εταιρίες.