Απόψε “τελειώνει“ οριστικά ο Internet Explorer στα Windows

Ένας ακόμη θάνατος από τους δεκάδες για τον browser της Microsoft τα τελευταία χρόνια
14 Φεβρουαρίου 2023 21:29
Απόψε “τελειώνει“ οριστικά ο Internet Explorer στα Windows

Απόψε είναι η τελευταία μέρα του Internet Explorer στα Windows. Ακόμη ένας μικρός -από τους διάφορους των τελευταίων ετών- αλλά και οριστικός "θάνατος" του θρυλικού browser που μεγάλωσε γενιές χρηστών ίντερνετ. 

Όπως είχε ανακοινώσει η Microsoft σήμερα θα απενεργοποιηθεί μια για πάντα ο Internet Explorer 11 στα Windows 10 (20H2 version και νεότερη), μέσω ενός update που θα κυκλοφορήσει (ή θα έχει κυκλοφορήσει ήδη στο Windows Update). 

Αμέσως μετά το update, ακόμη κι αν προσπαθήσετε να ανοίξετε τον Internet Explorer 11 θα ανακατευθυνθείτε απευθείας στον νέο Microsoft Edge, ενώ θα μπορείτε και να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα σας στον νέο browser. 

Βέβαια, διευκρινίζεται από την Microsoft ότι ο IE11 δε θα απεγκατασταθεί πλήρως από όλα τα PCs που τρέχουν Windows 10, καθώς η μηχανή του απαιτείται για να τρέξει το IE Mode στον Microsoft Edge. Όσο για τον Microsoft Edge, ο μοντέρνος Chromium-based browser της εταιρίας δε θα ξεφορτωθεί το IE Mode μέχρι το 2029, καθώς όλα τα sites που έχουν αναπτυχθεί για τον Internet Explorer 11 θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το εν λόγω mode. Ένα χρόνο πριν την πλήρη παύση της υποστήριξης η Microsoft θα δώσει μια προειδοποίηση προς όλους τους οργανισμούς και τις εταιρίες που το χρησιμοποιούν για να προσαρμοστούν στις αλλαγές. 

Ωστόσο, όλες οι οπτικές αναφορές του (όπως εικονίδια) στα Windows 10, θα αφαιρεθούν με το επερχόμενο June 2023 Patch update, οπότε ένας ακόμη "μικρός θάνατός" του αναμένεται στο άμεσο μέλλον.