Δύο ακόμα UFO καταρρίφθηκαν σε Καναδά και ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις

Το τρίτο UFO σε τρεις μέρες
13 Φεβρουαρίου 2023 10:09
Δύο ακόμα UFO καταρρίφθηκαν σε Καναδά και ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις

Μετά την κατάρριψη UFO πάνω από την Αλάσκα, υπήρξαν μέσα στο Σαββατοκύριακό ακόμα δύο καταρρίψεις αγνώστων αντικειμένων, οι οποίες εκ πρώτης όψεως δε φαίνεται να συνδέονται με την κατάρριψη του μπαλονιού της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρώτη έλαβε χώρα το Σάββατο πάνω από τον βορειοδυτικό Καναδά. Η καναδική Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, έδωσε την εντολή για κατάρριψη σε ένα αμερικανικό F-22 και έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την ανάκτηση του αντικειμένου. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως οι προσπάθειες ανάκτησης του προηγούμενου αντικειμένου που έπεσε στην Αλάσκα, δυσχεραίνονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιλότοι που πλησίασαν το αντικείμενο ανέφεραν δυσλειτουργία στα ηλεκτρονικά των σκαφών τους, ενώ περιέγραψαν το αντικείμενο ως κυλινδρικό, χωρίς εμφανή συστήματα πρόωσης. Η Υπουργός Άμυνας του Καναδά σε ερώτηση για την προέλευση του σκάφους, απέφυγε να δώσει μία εκτίμηση για το αν πρόκειται για γήινο ή εξωγήινο σκάφος, καθώς θα ήθελε να έχει πρώτα στοιχεία στα χέρια της.

Το άλλο αντικείμενο καταρρίφθηκε στις ΗΠΑ πάνω από τη λίμνη Huron από ένα F-16. Αυτή τη φορά το αντικείμενο είχε οκτάγωνο σχήμα και πάλι χωρίς να έχει κάποιο διακριτό σύστημα πρόωσης. Η επιχείρηση ανάκτησης και αυτού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επειδή δεν έχουμε μπορέσει ακόμα να εκτιμήσουμε με ακρίβεια τι είναι αυτά τα αντικείμενα, δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας. Το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας ήταν προφανώς διαφορετικό, ξέραμε ακριβώς τι ήταν. Αυτά τα πρόσφατα αντικείμενα δεν αποτελούν μία κινητική στρατιωτική απειλή, αλλά η διαδρομή τους βρίσκεται κοντά σε ευαίσθητες περιοχές του Υπουργείου Αμύνης και το ύψος στο οποίο πετούν μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τις πολιτικές πτήσεις. – Melissa Dalton, Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ

Ο Στρατηγός των ΗΠΑ, Glen VanHerck, σημείωσε:

Δεν τα κατηγοριοποιώ ως μπαλόνια. Τα αποκαλούμε αντικείμενα για κάποιο λόγο. Δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω τον τρόπο που μένουν στον αέρα. Είμαι διστακτικός και σας προτρέπω και εσάς να μην τα καταλογίσετε σε κάποια χώρα. Δεν ξέρουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εντοπισμός των αντικειμένων σε τόσο μικρό χρονικό περιθώριο δεν είναι τυχαίος. Μετά το περιστατικό με το κινεζικό μπαλόνι, οι ΗΠΑ ρύθμισαν τα φίλτρα της αεράμυνάς τους (NORAD) για να εντοπίζουν αντικείμενα τα οποία κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για νέες εξελίξεις στο θέμα.

Tags: