YouTuber κατηγορείται για φόνο εγκύου – Έστησε ψεύτικο live stream για άλλοθι

Μια περίπλοκη υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη
07 Φεβρουαρίου 2023 21:43
YouTuber κατηγορείται για φόνο εγκύου – Έστησε ψεύτικο live stream για άλλοθι

Όπως ισχυρίζονται εισαγγελείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας YouTuber κατηγορείται για το φόνο μιας 32χρόνης γυναίκας που ήταν έγκυος. Μάλιστα, αυτό που περιπλέκει την υπόθεση είναι ότι χρησιμοποίησε το κανάλι του στην πλατφόρμα για κάλυψη, αφού έστησε ψεύτικο live stream για να έχει άλλοθι.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ύποπτος της υπόθεσης είναι ο Stephen McCullagh, ο οποίος κατηγορείται πως έστησε ένα live stream στο οποίο έπαιζε Grand Theft Auto: Vice City, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές. Αναλυτικότερα, την ίδια ώρα που το μαγνητοσκοπημένο βίντεο έπαιζε ως live stream, το οποίο κράτησε έξι ώρες, ο McCullagh μαχαίρωσε θανάσιμα την Natalie McNally στο σπίτι της. Η γυναίκα ήταν έγκυος 15 εβδομάδων, όταν δολοφονήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου The Guardian, ένας αστυνομικός ερευνητής αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι η τεχνική ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα πως το υλικό ήταν «προμαγνητοσκοπημένο». Μάλιστα, στο live stream ο McCullagh ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι το βίντεο ήταν ζωντανό, αλλά έλεγε ότι δεν μπορούσε να απαντάει στο ζωντανό chat λόγω ενός τεχνικού προβλήματος.

Εν τέλει, όπως μεταφέρει το Belfast Telegraph, ο McCullagh παραδέχτηκε αργότερα ότι το stream ήταν όντως στημένο, δηλώνοντας στην αστυνομία ότι καταγράφηκε στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου, περίπου τέσσερις ημέρες πριν από τη δολοφονία. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να εντοπίσει τον κατηγορούμενο από τον τόπο του εγκλήματος μέχρι το σπίτι του, χρησιμοποιώντας πλάνα από τις τοπικές κάμερες ασφαλείας.

Ένα στιγμιότυπο από το εν λόγω stream του YouTuber:

Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι ο McCullagh άφησε και το τηλέφωνό του στο σπίτι της McNally μετά τη δολοφονία, για να καταγράφει τους ήχους και να καταλάβει με αυτόν τον τρόπο αν η οικογένεια τον υποπτευόταν.

Ο McCullagh τέθηκε υπό κράτηση και πρόκειται να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 24 Φεβρουαρίου. O δικαστής της υπόθεσης δήλωσε ότι πρόκειται για μια από τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις που έχει συναντήσει.